Subscrierile VIG România au scăzut, anul trecut, cu 4,7%

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 ianuarie 2012

Vienna Insurance Group (VIG) a subscris, anul trecut în ţara noastră, prime în valoare totală de 510,9 milioane de euro, în scădere cu 4,7% faţă de 2010, din cauza restructurării portofoliului de pe segmentul asigurărilor generale, potrivit comunicatului asigurătorului austriac.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, VIG a raportat prime subscrise de 100,9 milioane de euro, în creştere cu 7,9%, datorită strategiei de vânzare prin intermediul băncilor. În schimb, segmentul asigurărilor generale a înregistrat un declin de 7,4% al primelor subscrise, însumând 410 milioane de euro.

La nivel de grup, VIG a avut, în 2011, prime subscrise neconsolidate de nouă miliarde de euro, în urcare cu 3,4%, faţă de anul precedent.

Pe segmentul asigurărilor generale, primele subscrise au crescut cu 4,9%, la 5,1 miliarde euro, în timp ce pe segmentul asigurărilor de viaţă VIG a raportat prime subscrise de 3,9 miliarde de euro, mai mult cu 1,4%, faţă de anul anterior.

Pe baza datelor preliminare, grupul VIG prognozează, pentru anul 2011, un profit înainte de taxe de aproape 560 milioane de euro, în urcare cu 10%, faţă de anul precedent.

Grupul austriac VIG deţine pe piaţa asigurărilor de la noi Asirom, Omniasig, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă. Acţionarii Omniasig Vienna Insurance Group şi cei ai BCR Asigurări au aprobat, în august anul trecut, fuziunea preliminară a celor două companii, care ar urma să fie finalizată la 1 aprilie anul acesta. Potrivit proiectului de fuziune, BCR Asigurări îşi va schimba denumirea în Omniasig Vienna Insurance Group după finalizarea procesului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb