Sun Plaza - investiţii de 80 milioane euro în amenajarea spaţiilor şi marfă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 25 februarie 2010

Cei 130 de retaileri din centrul comercial Sun Plaza, care va fi des-chis astăzi în zona Piaţa Sudului din Capitală, au investit 80 milioane euro pentru amenajarea magazinelor şi în stocuri, 80% din spaţii urmând să fie gata la lansarea proiectului, cel mai mare din România, potrivit dezvoltatorilor.

"Pe lângă cele 200 de milioane de euro investite în parteneriat de EMCT şi Sparkassen Immobilien, retailerii au investit 80 de milioane de euro, în amenajarea spaţiilor şi marfă. A fost o provocare foarte mare pentru partenerii noştrii (retaileri - n.r.) să găsească aceşti bani în perioada de criză", a declarat, ieri, Michael Richard, directorul general al EMCT, dezvoltatorul proiectului, citat de Mediafax.

97% din suprafaţa închiriabilă de 80.000 de metri pătraţi a fost deja contractată de retaileri, dar la des-chidere 80% din spaţii vor fi disponibile. Din totalul de 130 de spaţii, 14 nu au fost închiriate.

Sun Plaza are o suprafaţă construită de 210.000 metri pătraţi, depăşind AFI Palace Cotroceni şi Băneasa. Proiectul este dezvoltat de EMCT, investitorul fiind Sparkassen Immobilien, parte a grupului aus-triac Erste Bank. Centrul cuprinde şi 2.000 de locuri de parcare.

În ceea ce priveşte numărul de vizitatori, dezvoltatorul estimează cel puţin 20 milioane de persoane pe an.

"Sparkassen Immobilien" vrea să construiască în zona Griviţa spaţii de birouri de 29.000 mp

Sparkassen Immobilien mai deţine două terenuri în România, dintre care unul în zona Griviţa din Bucureşti, unde intenţionează să construiască spaţii de birouri de 29.000 metri pătraţi, printr-o investiţie de 70-80 milioane de euro.

"Ne trebuie un an să obţinem PUZ-ul şi celelalte autorizaţii necesare începerii construcţiei. Vom începe construcţia cel mai probabil în 2011, urmând ca lucrările să se întindă pe o perioadă de trei ani, când sperăm să fie o altă situaţie economică în România", a declarat Friedrich Wachering, managing director şi membru în Consiliul de Administraţie al Sparkassen Immobilien.

El a spus că, în prezent, băncile sunt precaute în ceea ce priveşte România, se gândesc dacă este sau nu "prea aproape de Grecia", dar a menţionat totodată că piaţa de birouri este încă subdezvoltată comparativ cu alte capitale din regiune.

Sun Plaza include un hipermarket Cora şi magazine Baumax, Mobexpert, Flanco, precum şi zone de lifestyle şi fashion ocupate de Zara, C&A, Marks and Spencer, Debenhams, New Yorker, Hervis, Sprider, Koton, Diverta, Humanic şi Deichmann. Alţi retaileri sunt Bershka, Pull&Bear, Douglas, Sephora, Nine West, Pimkie, Orsay, Promod, Motivi şi Levi"s. În zona de restaurante vor fi deschise unităţi McDonald"s, KFC, Pizza Hut, Cinnabon, Mezzo di Pasta şi Dristor Kebab.

Centrul va cuprinde 15 săli de cinema cu o capacitate de 3.000 de locuri în multiplexul Cinema City, clubul de bowling şi billiard Oxygen, care se întinde pe 2.000 metri pătraţi, cazinoul Game World, un pub şi cafenele, printre care Starbucks şi Brioche Dorée.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb