Suntem o ţară minunată

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 21 iunie 2012

Suntem o ţară minunată

De la Victor Ponta, aflăm că-l lasă pe Traian Băsescu acasă şi că Ministerul Afacerilor Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei ţării noastre, care îl cuprinde pe el însuşi - primul-ministru Victor Ponta -, pe ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga şi pe ministrul pentru Afaceri Europene, Leonard Orban.

Mai înainte, tot de la el, aflaserăm că fusese invitat la Bruxelles, dar, de la Bruxelles, aflaserăm că invitaţiile nu pot fi făcute, înainte să înaintăm componenţa delegaţiei noastre, ceea ce, tot de la Ponta, aflăm că a avut loc abia acum.

Aflăm de la Bruxelles, că nicio componenţă a delegaţiei române nu a fost recepţionată de Comisia Europeană, ba chiar, că documentul nu trebuie înaintat Comisiei Europene, ci Consiliului European.

De la presa străină, aflăm că teza de doctorat a lui Victor Ponta ar fi un plagiat.

Aflăm de la trustul lui Dan Voiculescu că Elena Udrea ar fi plagiat un articol.

Aflăm de pe site-ul AOAR că Dan Voiculescu şi-a tras titlul de doctor, în 1991, de la Pacific Western University, Los Angeles, Statele Unite ale Americii şi constatăm că Universitatea s-a relocat în Hawaii, pentru că nu a putut trece nici la nivelul de "aprobată", iar nicidecum să mai ajungă şi în discuţie pentru nivelul superior, de "acreditată", astfel că diplomele sale nu sunt recunoscute de nimeni.

Aflăm, de pe Wikipedia, că Dan Voiculescu, "Din 2003 până în 2007, şi-a suspendat cursurile [n.n. - în calitate de profesor la ASE] în semn de protest faţă de uşurinţa acordării titlului de doctor unor persoane cu o moralitate sau profesionalism îndoielnice".

De pe internet, aflăm că ştirea plagiatului lui Victor Ponta străbate întreaga lume (iar nu doar Uniunea Europeană), în timp ce despre Elena Udrea şi Dan Voiculescu nu spune nimeni, nimic.

Oare de ce?

Să fie din cauză că Victor Ponta este premier, iar ceilalţi doi sunt nimeni? (mă rog, pentru Băsescu, Udrea o fi gagică mişto, dar Dan Voi-culescu, pentru nimeni).

Victor Ponta va trebui să stea, la Bruxelles, pe un scaun, între alte două scaune; cum se vor simţi cei doi şefi de state, în vecinătatea unui plagiator, dintr-o fostă ţară comunistă?

Credeţi că vor refuza să se aşeze alături de el?

Răspuns: nu.

Nu va refuza nimeni să se aşeze alături de Victor Ponta, aşa cum nimeni de la Bruxelles nu a refuzat să stea lângă Berlusconi, când era acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu minore.

Ce este mai grav: să întreţii relaţii sexuale cu minore şi să o numeşti pe Merkel drept "unfuckeble lard arse", sau să-ţi bagi "Hidroelectrica" în insolvenţă, înaintea listării la Bursă, să minţi şi să plagiezi?

Cred că, de fapt, Victor Ponta nu face notă discordantă la Bruxelles.

Cred că, acolo, toţi sunt o apă şi-un pământ.

Mai ales, pământ.

Aflăm, căutând pe Internet, că există două site-uri româneşti, care oferă lucrări de licenţă, de masterat şi de doctorat, la comandă, scop în care publică Formularul de comandă care trebuie completat cu următoarele date: "Nume şi prenume/Titlul lucrării dorite/Telefon/E-mail/Număr de pagini/Facultatea unde prezentaţi lucrarea/În cât timp aveţi nevoie de lucrare?/Alte observaţii".

Aflăm despre noi, că suntem o ţară de căcat.

O susţin toţi aştia, care sunt o apă şi un pământ, mai ales, pământ.

Vreau să vă spun în clar: de căcat sunteţi voi, cu preşedinte, premier, miniştri şi bruxeli.

Nu noi.

Aflaţi de la mine că noi muncim şi suntem o ţară minunată.

Vai de Capul nostru!

P.S.

Scuze pentru vulgaritate. Singura speranţă pentru imaginea ţării noas-tre este ca străinătatea să continue să confunde Bucureştiul cu Budapesta.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. Oare cine,a trimis si a platit la presa straina ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat?

    1. Cine?Cineva care facea afirmatia..."Adriane, nici nu sti cat de mic incepi sa fii.."

    Stimate MAKE,

    Apreciez obiectivitaea articoleleor tale din BURSA.

    As dori un raspuns: ce procent consideri ca-i revine presei scrise si vorbite din Romania din"meritul" de a fi contribuit la ascensiunea acestei clase politice, de altfel toata o apa si un pamant-mai ales pamant? 

    1. Imi ceri sa scriu un studiu, nu un articol si cu atit mai putin un raspuns la comentariu.

      Primul raspuns este ca nu stiu raspunsul.  

      Al doilea este ca, dealungul timpului, am asistat la megalomania lui Cristian Tudor Popescu, pe care l-am auzit cum se lauda, in fata directorilor de presa, ca el pune si da jos guverne si presedinti, l-am vazut cu totii, la PRO TV, pe Ion Cristoiu, torcind ca un motan zimbitor si umflindu-se sub osanalele aduse aduse de Emil Constantinescu, in seara cind a devenit presedinte (citiva ani dupa aceea, a anuntat ca el,Cristoiu, monstrul sacru, trece de partea cealalta, ca sa echilibreze balanta politica!), il vedem, acum, pe domnul Gadea, cum, in capul lui, a devenit legenda vie care l-a schimbat pe Boc si si-a adus patronul la guvernare. 

      Ziaristilor complexati le place sa-si inchipuie ca ei conduc lumea, asa cum unul sustinea ca este "conducatorul bancii", iar el, de fapt, conducea clientela, de la usa bancii, la ghiseul potrivit. 

      Al treilea raspuns este ca politicienii realmente considera presa drept o putere (de exemplu, l-am vazut pe Adrian Nastase, la inceputul mandatului de premier, lingusindu-ne explicit, afirmind, intr-o adunare a sefilor de presa, ca PSD a gresit ca ne-a ignorat puterea si ca nu va mai face asta). 

      Al patrulea raspuns, insa, este cel in care cred: presa este un reflex cultural, iar cultura noastra a fost grav alterata, mai intii de politica demografica ceausista, care, peste faptul ca ne-a inmultit de n-au mai incaput elevii in salile de clasa (si au trebuit creati profesori din analfabeti cu probleme de caracter), a mai si stramutat populatia de la sate, (retezindu-i radacinile mentalitatii traditionale, care ii asigurau manifestarile de bun simt generos), in mediul industrial orasenesc, unde nu a putut asimila valorile morale mai sofisticate ale urbanitatii si raminind, astfel, la periferia ambelor lumi (sat - oras), astfel ca fie si in cazul ca a ajuns sa locuiasca in centrul Bucurestiului, tot mahalagii se cheama. 

      Orice urma de rusine pentru propria lor conditie le-a fost indepartata de PRO TV, care, cu manele, telenovele si divertisment de turma, a creat dezinvoltura vulgaritatii si a imposturii. 

      Liderii politici mahalagii au priza la public, pentru ca sint "dintre noi" si asa se explica si priza mahalagiilor din presa (de altfel, provincialismul si slaba procesare intelectuala sint vizibile la liderii de opinie care "pun si darima presedinti"). 

      Si pentru ca nu-mi place sa te las fara raspuns, am sa zic, dupa toate astea, ca presei scrise si vorbite ii revine "meritul" de a fi contribuit la ascensiunea acestei clase politice, intr-un procent de 25%. 

      Intreaba-ma de ce doar atit si n-am sa stiu sa-ti raspund.

      Ar trebui sa fac un studiu, unde sa evidentiez cum se rasfring in constiinta noastra sociala, evolutiile economice si politice interne si internationale si statutul nostru de natiune silita sa se dispretuiasca pe sine. 

      Stiu io Make; celalalt procent- 75% revine tot presei dar pentri involutia clasei politice. 

      Make stii atat de frumos incat mai tot timpul imi reamintesti cat de mult te iubesc! Ce as face fara tine? Nici nu-mi pot imagina, esti super Make!

    ... sa lovesti un copil in vazul intregii tari si sa spui ca nu-i adevarat;

    mai grav e sa distrugi sistemele de invatamant, sanatate si pensii ale unei tari si sa spui ca asa trebuie ca e criza lu peste; 

    mai grav e sa traiest intr-o tara de colonei fara armata si sa spui ca nu este nimic mai normal;

    mai grav este ... 

    1. Vad ca nu ai priceput nimic ...

      Nastase a fost prins ... si condamnat. Cand o sa aiba justitia probe si pentru alte ... inscenari ... atunci o sa actioneze. In caz ca nu ai observat ... USL e pe duca deja, dar creierul tau spalat inca nu percepe asta 

    Multumim din inima ca mai exista exact un ziar profesionist in romania multumim Bursa"

    1. Multumim din inima ca mai exista cititori care sa aprecieze asta.

      Multumim din inima partidului!....... 

      Vad ca ai prins ideea...

    Felicitari dl Make pentru articol, care demonstreaza, alaturi de celelalte articole pe care le-ati publicat in ziarul Bursa cauzele pentru care Romania ,, este o tara minunata".

    Doresc sa va fac o propunere:sa scrieti un articol ( sau doua) in care sa prezentati primele 1o masuri pe care le-ati lua daca ati fi presedintele Romaniei respectiv primele 1o masuri pe care le-ati lua daca ati fi primul ministru al Romaniei. 

    1. Propunerea dumneavoastra este magulitoare, dar, pe de o parte, sugereaza o incredere prea mare in capacitatea mea, pe de alta parte, imi impinge imaginatia spre ideea oribila sa am o demnitate publica.

      Nici nu ma gindesc. 

      Dar, cred ca asigurarea prezentului natiunii ar putea fi satisfacuta minimal printr-un program amplu de irigatii, insotit de constituirea pietelor libere ale produselor agricole (de exemplu, bursa cerealelor etc.); viitorul natiunii, cred ca ar putea fi asigurat de un satuc de informatica, linga Bucuresti, adunind facultatile de profil, laolalta cu companiile din domeniu si lansind citeva comenzi - totul (atit prezentul, cit si viitorul), pe banii Europei si ai investitorilor privati. 

      Principalele probleme care ar ramine, in opinia mea, sint sanatatea (un dezastru national al prezentului) si educatia ( o catastrofa a viitorului nostru) si habar n-am cum se pot rezolva astea, mai ales ca sint si legate una de alta. 

      Am, inca o idee, despre felul in care piata de capital ar putea sa se dezvolte si sa ne ajute financiar si economic, dar nimeni nu imi considera doctrina drept acceptabila. 

      In sfirsit, in politica, sint adeptul democratiei directe - o fantezie la care politicienii n-or sa puna niciodata botul, desi, tehnica o permite. 

      Mi-ati cerut 20 de idei, iar eu n-am decit vreo trei-patru.

      Scuze! 

      Între DN1 şi viitoarea autostradă Bucureşti-Braşov am ochit de mult un loc ideal pentru Silicon Valley-ul românesc şi mai ales am găsit un nume excelent: SOFTICA.

      Tudor Vasiliu 

      ...... caruia eu ii recomand o lupa mai performanta sau un binoclu ( poate a lui Nastase daca nu va mai vana) pentru a putea face diferenta intre Presedintele Basescu (cu multele bube pe care le are) si "presedintele" Make: de la tiganca imputita , etc.... la gagica misto sau tara de cacat - nu vad nicio diferenta;sper sa nu-mi recomande Make dioptriile sale (ca sa vad), acestea ar trebui sa-l ajute in a vedea bine/a discerne. 

      De aceea imi permit sa-l rog pe Make sa ne indice EXACT sursa / articolul/articolele/autorii "toti aceia" cu tara de cacat, altfel toata bravada sa ajunge de cacat. 

      Altfel nene Make, te-ai facut de cacat. Si inca o observatie: cand este la catedra si te vrei "dascal" scri cu i din a, altfel o sa rada mititeii din clasele primare ca mosu Make a ramas de caruta.......

      Eu rad de cititorul chior ca n-a gasit 10 masuri pe masura dorintei. 

      Locul ideal e sau în dreptul localităţii Săftica sau Săftica acceptă să se numească SOFTICA.

      E buna!

      Mi-am cerut scuze pentru vulgaritate, astfel ca n-ai nici o scuza sa o multiplici.

      De indicat, n-o sa-ti indic nimic si-ti desfid argumentul schilod, ca astfel, m-as compromite (ceea ce, oricum, m-ar durea in spit). 

      Nu sint la catedra, nu ma vreau dascal - te afli in plin delir dusmanos. 

      Scriu cu i din i, pentru ca, din punctul asta de vedere, "mosu Make" chiar a ramas de caruta (ziarul BURSA este ultimul din Romania care a acceptat pe î din a, pentru ca nu mi-a placut linguseala Academiei care s-a gindit sa arate ca si ea face Revolutie anticomunista).

      Rizi cit vrei. 

      Încercam un tenis cu piciorul peste fileul de opinii "diferite". Greu joc, toleranţa!

      Draga Make,

      de ce iti displace sa-ti pui in slujba tarii caracterul tau vertical? Sa fie cineva mai indreptatit ca tine sa ocupa functia de director al bursei? Am invatat de mult ca atunci cand faci ceva din pasiune oamenii te inteleg si iti acorda increderea. Poate succesul altor persoane care au intrat in viata publica este ca nu au reusit in viata profesionala sa capete atentia pe care si-o doreau. In doua paragrafe ai editat un program de guvernare pe care unii domnii al aveau gata in secunda doi. Fraza referitoare la ideea de a dezvolta piata de capital pentru a ne ajuta financiar si economic reprezinta ceea ce avem nevoie. Gandesti strategic si asta este important. Operational vom gasi destui care sa puna in aplicare, eventual incerc sa ma implic personal. Avem nevoie de un lider care sa aiba o strategie si care sa-ti faca placere sa-l asculti. Vorbe de duh, injective si alte onomatopeice pentru adolescenti cu probleme de personalitate ne-au aratat unde am putut ajunge.  

      Sint in slujba copiilor mei, a prietenilor mei, a colegilor mei, a publicului ziarului nostru, a tarii noastre si a oamenilor, in general, atit cit ma duce mintea si harnicia.

      N-as accepta sa fiu facut colonel. 

      Scriu cu i din i si nu din a pentru ca bla,bla, bla...Bursa; dar oricum m-ar durea in spit...... Nastase a furat pentru ca l-a durut in spit.....manelistii ne sparg ferestrele pentru ca-i doare in spit, investitorii strainii ne exploateaza cum vor muschii lor pentru ca-i doare-n spit......; solid (pardon-schilod) argument mosule Make. Ha,ha, ha ! Hahaiala, Macaiala....... 

      De aceea nu trebuie sa privesti haina unei persoane careia sa-i poti da crezare si ajunge dupa parerea mea sa auzi o propozitie, sa citesti o fraza ca sa-ti dai seama daca accepti sau nu pe cineva de mentor.

      Ce vrei, tinere?!

      Nu inteleg care e miza atacului tau. 

      Ma batjocoresti pe colaterale. 

      Accept orice ai vrea sa spui despre mine: subiectul nu-s eu, ci altul.

      Te deranjeaza asta? 

      Ieri, ziaristii deveneau purtatori de cuvint ai Guvernului.

      Astazi, ziaristii devin colonei.

      Eu ramin ziarist si, iertare!, nicidecum mentor - nu vreau sa convertesc pe nimeni - scriu cind sint emotionat. 

      Scuza-ma pentru eventuala exprimare ambigua. Daca cineva este de acord cu parerile altei persoane inseamna ca acele elemente de comportament trezesc in subconstient dorinta de a prelua acel standing. De aici pana la convertire mai este cale lunga, pentru ca asta ar insemna modificarea in totalitate a principiilor dupa care se orienteaza. Iar faptul ca cineva trece in alta breasla nu ar trebui sa-l dezonoreze atata timp cat lucreaza cu aceeasi penita. Cat despre cei care scriu cand nu sunt emotionati nu inteleg ce ar putea sa transmita. Poate acesta este secretul unei bune publicatii. Este o teorie care merita discutata. A vorbi ca un papagal despre cifre, curbe de dobanda sau alte elemente fara continut nu au menirea sa ramana pe scoarta cerebrala. De ce acea cifra a putut fi atinsa, ce a dus ca acea curba sa aiba o anumita panta si mai ales de ce oamenii au nevoie de interpretarea ziaristului pentru a intelege lumea in care traieste, aceste lucruri fac in acceptiunea mea diferenta intre o tabela excel si un articol semnat Make.

      Multumesc pentru precizari. In lupta cu ceea ce ar putea fi imaginea mea, voi invinge mereu, fie si numai pentru ca stiu cite parale face imaginea.

      Esti un super meserias. Multumesc frumos pentru tot ce faci, pentru liberatatea presei, pentru articole, pentru forum si pentru tot sprijinul pe care ni l-ai acodat . Multumesc frumos Make!

      Ăsta seamănă cu aforismul meu: "Artistul este un soldat cu calităţi de general. El devine un simplu caporal dacă se lasă avansat."! Sunteţi un artist, domnule Make.

      Cand cei 7 ani de acasa iti lipsesc, nu ai ce sa faci !

    Subscriu in totalitate la acest articol. Clasa politica romaneasca trebuie schimbata, CU TOTUTUL!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb