SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2021 "Veniturile din centrul wellness şi baza de tratament au crescut cu aproape 50%"

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 24 noiembrie 2021

"Veniturile din centrul wellness şi baza de tratament au crescut cu aproape 50%"

(Interviu cu Ema Pandachi, director de marketing al hotelului TTS Covasna)

Reporter: Cum a afectat pandemia piaţa de wellness în general, respectiv afacerea TTS Covasna?

Ema Pandachi: Piaţa de wellness a fost în mare parte afectată de restricţiile legate de pandemia Sars- Cov2, aşa cum a fost afectat în general întregul sector de HoReCa. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii, anul 2021 a fost destul de generos până acum cu noi, în sensul în care veniturile realizate cu centrul wellness şi baza de tratament în primele nouă luni au crescut cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, atingând un nivel comparabil cu cel din 2019, chiar dacă nu s-a ajuns încă acolo. Şi ca număr de înnoptări am înregistrat o creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, foarte apropiat de valorile din primele nouă luni ale anului 2019. Acest lucru denotă faptul că apetenţa românilor pentru accesarea serviciilor de SPA şi tratament nu a scăzut, ci dimpotrivă. În plus, probabil o parte dintre clienţii care accesau astfel de servicii în resorturi din străinătate şi-au îndreptat acum atenţia către piaţa locală de profil. Am constatat însă o scădere considerabilă în cazul turiştilor străini, în special turiştii din Israel, care erau printre clienţii noştri de bază.

Hotelul nostru are şi avantajul că este amplasat într-o zonă în care incidenţa virusului a fost mai scăzută. De asemenea, este un hotel de dimensiuni medii (57 de spaţii de cazare: 6 camere single, 5 apartamente, dintre care unul Presidential şi unul Deluxe, şi 46 de camere duble, cu o capacitate de 106 persoane), ce dispune de spaţii generoase atât în zona de restaurant, cât şi în zona de piscină, fapt ce ne-a permis să asigurăm distanţarea socială.

Reporter: Ce strategie aţi abordat pentru a trece mai uşor prin aceasta criză sanitară?

Ema Pandachi: Am căutat soluţii prin care să asigurăm distanţarea socială încă din 2020, astfel că am făcut programări pentru piscină, saună şi salină, astfel încât să limităm numărul de persoane ce pot fi în acelaşi timp în spaţiul respectiv, dublat de o grijă suplimentară pentru asigurarea curăţeniei şi dezinfectării spaţiilor şi suprafeţelor cu care intră în contact clienţii.

Accesul în aceste zone este inclus pentru orice cazare cu mic dejun în cadrul hotelului, astfel încât trebuie să recunoaştem că a fost o provocare, dar am avut noroc de clienţi extraordinar de înţelegători. Chiar am avut clienţi care şi-au exprimat dorinţa de a păstra sistemul acesta şi post-pandemie. Accesul la masaj şi proceduri de tratament se făcea şi înainte de pandemie pe bază de programare, astfel încât riscurile să fie minimale.

Cea mai bună strategie în perioada aceasta a fost conştientizarea faptului că avem o responsabilitate faţă de clienţi şi faţă de angajaţi/colegi, astfel că am avut o comunicare clară şi fermă faţă de toate părţile implicate în ceea ce priveşte necesitatea respectării normelor de siguranţă: purtarea măştii, dezinfectarea, păstrarea unei distanţe sociale etc. Chiar ne-am făcut o misiune din respectarea normelor de igienă şi ne-a reuşit.

Reporter: Ce perspective are domeniul de wellness?

Ema Pandachi: Este părerea mea personală că pandemia aceasta ne-a făcut în primul rând să ne schimbăm un pic mindset-ul. Suntem mai atenţi şi mai conştienţi în legătură cu nevoia de a fi sănătoşi, iar serviciile de SPA şi tratament balnear ne ajută să ne îmbunătăţim starea de sănătate şi poate chiar să tratăm mici afecţiuni cărora până acum nu le-am dat importanţă. Văd din ce în ce mai mulţi oameni tineri accesând astfel de servicii, lucru de altfel îmbucurător pentru că tratamentul balnear poate fi făcut şi profilactic. Prin SPA se tratează în primul rând stresul, se alungă oboseala, durerile musculare, insomniile, depresiile, lipsa energiei, migrenele, anxietatea, încetinirea ritmului îmbătrânirii şi lipsa fermităţii pielii. SPA nu se referă la tratamente cosmetice, ci la revigorarea trupului şi a minţii pe o cale naturală.

Reporter: În contextul în care virozele sunt cele mai întâlnite afecţiuni în această perioadă, care sunt soluţiile să ne tratăm de acestea prin wellness? Care sunt tratamentele puse la dispoziţie de TTS Covasna?

Ema Pandachi: Cel mai bun lucru pe care îl putem face, oricât de banal ar putea să sune, este să ne creştem sau îmbunătăţim imunitatea. Astfel, pe lângă piscină, saună, salină, al căror efect benefic este binecunoscut, în baza noastră de tratament dotată cu aparatură de ultimă generaţie se pot face mofete naturale, aerosoli, jacuzzi, băi cu dioxid de carbon, băi galvanice, duş subacval, terapie laser, terapie cu ultrasunete, terapie cu unde scurte, terapie TECAR, electroterapie (curent interferenţial, curent diadinamic, TENS, curent Trabert, curent galvanic etc.), limfmasaj, masaj terapeutic, magnetodiaflux, kinetoterapie etc.

Pe partea de masaj, le putem oferi clienţilor masaje de relaxare, masaje anticelulitice, dus Vichy cu sau fără exfoliere, masaj cu pietre vulcanice şi aromaterapie, masaj facial.

De asemenea, în cazul Covasnei nu trebuie să uitam de un factor de cură natural foarte important: aerul puternic ozonificat care, împreună cu apele minerale şi gazele mofetice cu o concentraţie de circa 95%-98% CO2, fac din staţiunea noastră un loc privilegiat. De altfel, mofetele de la Covasna sunt unicat în Europa tocmai prin această concentraţie foarte mare de CO2, care folosit în scop terapeutic este foarte benefic pentru organism.

Reporter: În ce măsură apelează pacienţii la tratamentele din centrele de wellness?

Ema Pandachi: Consider că există o solicitare în extindere pentru pachetele de tratament şi SPA, iar cererea a început să vină şi din partea oamenilor de 30-40 de ani fără probleme deosebite de sănătate, dar care se preocupă să îşi păstreze această stare.

Mofetele naturale, de exemplu, care sunt principalul centru de interes al staţiunii, asigură şi o detoxifiere a organismului şi o mai bună oxigenare a ţesuturilor organismului, inclusiv a creierului. Cu ajutorul mofetelor se pot trata afecţiuni cardiovasculare, diferite boli dermatologice, ginecologice şi endocrine. Sunt recomandate celor ce suferă de hipertensiune sau au nivel ridicat al colesterolului sau lucrează în frig.

Bineînţeles, tratamentele nu se fac fără un consult medical de specialitate, existând anumite limitări în cazul în care persoanele respective au şi alte afecţiuni. Dar, în general, majoritatea clienţilor noştri, exceptând clienţii de week-end şi cei corporate, doresc să facă şi tratament şi accesează pachete de minimum cinci zile de cazare cu tratament.

Reporter: Vă mulţumesc!

Un centru balneoclimateric multifuncţional va fi construit în staţiunea Covasna cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Minis­terul Dezvoltării alocând recent, pentru acest proiect, suma de 64 de milioane de lei.

Primarul din Covasna, Gyerö Jozsef, a declarat, citat de un post de radio, că viitorul centru va fi construit pe o suprafaţă de aproape trei hectare aflată în vecinătatea pârtiei de schi din localitate şi va valorifica factorii terapeutici naturali de care dispune staţiunea Covasna, respectiv apa minerală, gazul mofetic şi aerul puternic ionizat. Acest centru va cuprinde, printre altele, un aquapark şi o zonă de wellness care vor contribui la diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

Gyerö Jozsef a mai spus: "Acest centru este un vis mai vechi al nostru şi a fost cuprins în strategia de dezvoltare durabilă a oraşului, precum şi în Master Planul investiţiilor în turism, dar până acum nu a primit un sprijin efectiv. (...) Ministerul Dezvoltării a aprobat alocarea sumei de 64 de milioane de lei pentru realizarea lucrărilor. La aceasta se va adăuga contribuţia administraţiei locale de circa 1,6 milioane de lei. Urmează licitaţia pentru proiectare şi execuţie, fiind prevăzut un termen de două luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie".

Centrul va avea o suprafaţă construi­tă de peste 3.000 de metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de aproape 5.500 de metri pătraţi şi un regim de înălţime de S+P+2 etaje.

Primarul şi-a exprimat convingerea că viitorul centru va contribui la dezvoltarea oraşului şi a turismului în zonă. Domnia sa a precizat: "Acest proiect este important nu doar pentru staţiunea Covasna, ci şi pentru întregul judeţ şi chiar pentru întreaga regiune".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb