SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII / MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: "Ne-au fost alocate, în ultimele două luni, trei suplimentări de buget"

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 24 noiembrie 2021

"Ne-au fost alocate, în ultimele două luni, trei suplimentări de buget"

Din a treia suplimentare, în valoare de 332,5 milioane de lei, 120 de milioane sunt destinate achiziţiei de Remdesivir "Colaborarea generată de pandemie la nivel naţional şi internaţional a depăşit orice aşteptări", spun reprezentanţii ministerului de resort

Ministerului Sănătăţii i-au fost alocate, în ultimele două luni, trei suplimentări ale bugetului, sume care au ca destinaţie achiziţia de medicamente pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, buna desfăşurare a activităţilor din centrele de vaccinare anti-Covid-19, finanţarea secţiilor ATI din spitale, achiziţia vaccinurilor pentru imunizarea copiilor - conform calendarului naţional de vaccinare - şi continuarea programelor naţionale de sănătate, potrivit informaţiilor transmise de oficialii instituţiei.

La data de 10 noiembrie, Guvernul a aprobat cea de-a treia suplimentare din ultimele două luni a bugetului Ministerului Sănătăţii, cu o sumă de 332,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară. Din aceste fonduri, 120 de milioane de lei sunt destinate achiziţiei unei tranşe de 70.000 de doze de Remdesivir, iar 30 de milioane de lei - finanţării cheltuielilor necesare funcţionării centrelor de vaccinare împotriva Covid-19.

Conform Ministerului, fondurile aprobate de Guvern au dat posibilitatea achiziţionării de cantităţi suficiente până la sfîrşitul anului de Tocilizumab, Remdesivir şi anticorpi monoclonali. Necesarul a fost stabilit de Comisia de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii. De asemenea, a fost suplimentată finanţarea programului de monitorizare, tratament şi îngrijire a pacienţilor critici din secţiile ATI.

După a treia suplimentare a bugetului, ministrul interimar de resort, Cseke Attila, a declarat: "Aceasta este a treia suplimentare a bugetului Ministerului Sănătăţii din ultimele două luni, după ce, în septembrie, au fost alocate 457 de milioane de lei pentru achiziţia de medicamente destinate pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea finanţării secţiilor ATI, iar în luna octombrie au fost alocate alte 10 milioane de lei pentru achiziţia vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular - DTPA - în vederea imunizării copiilor, conform calendarului naţional de vaccinare. Sumele alocate astăzi (n.r. în 10 noiembrie) vor fi utilizate, în principal, pentru asigurarea continuităţii programelor naţionale de sănătate, pentru achiziţionarea tratamentului pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 şi pentru buna desfăşurare a activităţillor din centrele de vaccinare anti-Covid-19".

Ministerul Sănătăţii a informat că a repartizat, în perioada 15-16 noiembrie 2021, un număr de 6.639 de flacoane de Remdesivir în 69 de unităţi medicale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală.

Remdesivir a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, acesta primind o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată.

În plus, Ministerul Sănătăţii a încheiat un nou contract pentru achiziţia unui număr de 1.470 de flacoane de Tocilizumab de 400 mg. Medicamentele sunt ridicate de către direcţiile de sănătate publică de la compania Unifarm SA, în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de Covid-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine").

Ministerul Sănătăţii: "Impactul pandemiei asupra serviciilor de sănătate la nivel global este incomensurabil"

Impactul pandemiei asupra serviciilor de sănătate la nivel global este incomensurabil, potrivit MInisterului Sănătăţii, care menţionează: "Răspunsul la această provocare a venit cu un program de transformare fără precedent, implementat extrem de repede, proces care, în vremuri obişnuite, ar fi durat câţiva ani. Colaborarea generată de pandemie la nivel naţional şi internaţional a depăşit orice aşteptări. Parteneriatul public-privat dintre reglementatori, furnizori de servicii medicale, industria ştiinţelor medicale şi companiile din tehnologie a reunit toate părţile implicate pentru a combate pandemia. Industria farmaceutică, mediul academic, entităţile din domeniu biotehnologiei, clinicile şi spitalele s-au angajat în eforturi comune de cercetare, finanţate de guverne, organizaţii non-profit sau mediul privat, pentru a intensifica studiile clinice, testarea de noi echipamente şi dezvoltarea de teste şi sisteme de urmărire şi evaluare a rezultatelor".

"Varianta Delta, cea mai rapidă şi mai uşor de transmis", consideră reprezentanţii ministerului

Actualul val pandemic este determinat de varianta Delta, care are un potenţial foarte mare de transmitere, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) considerând-o varianta cea mai "rapidă şi mai uşor de transmis" până în prezent. Orice persoană infectată cu SARS-CoV-2 oferă probabilitatea ca virusul să sufere o mutaţie şi astfel să apară o nouă variantă de virus, care s-ar putea dovedi mai periculoasă sau mai rezistentă la vaccinurile şi tratamentul disponibil, conform Ministerului Sănătăţii.

Sursa citată precizează că virusurile nu pot suferi mutaţii dacă nu se multiplică. "Mai puţine persoane infectate în rândul populaţiei înseamnă mai puţine şanse de apariţie a variantelor periculoase de SARS-CoV-2. Ca urmare, toţi aceşti paşi - vaccinarea anti-COVID-19, purtarea corectă a măştii şi distanţarea fizică - sunt cu adevarat importanţi, care contribuie la reducerea numărului de persoane infectate, astfel încetinind apariţia de noi variante de virus", conchide Ministerul Sănătăţii.

La începutul lunii noiembrie, Ministerul Sănătăţii a repartizat 7.500 de doze de anticorpi monoclonali în 147 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2. Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, a declarat: "Anticorpii monoclonali sunt medicamente inovatoare care se administrează în formele uşoare şi medii de boală. Corect utilizate, aceste medicamente previn cu succes trecerea la stadii severe. Reprezintă o şansă pentru noi să mai atenuăm internările în secţiile de terapie intensivă".

În ţara noastră, utilizarea anticopilor monoclonali - soluţie perfuzabilă - se administrează pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen şi care au factori de risc semnificativi pentru evoluţia severă a Covid-19, de preferat în primele 3-5 zile de la debutul simptomelor. Eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele şapte zile, conform Ministerului Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb