Fabricarea unei ţigarete fine, spune Gilda Lazăr, director corporate affairs JTI România, seamănă mult cu arta producerii unui vin de cea mai bună calitate.
Pentru savoarea unei ţigarete premium, pot fi folosite tutunuri provenite din până la 40 de surse diferite. Iniţial, frunzele de tutun uscat presate în calupuri intră într-un tăietor, unde sunt feliate. După ce a fost feliat, tutunul este introdus într-un recipient unde primeşte umiditatea necesară şi i se aplică sosurile pentru gust.
Următoa-rea destinaţie o reprezintă silozurile, în care tutunul stă un timp pentru uniformizarea aromei.
Tutunul umidificat este, ulterior, tocat.
Maeştrii amestecurilor de tutun din companiile producătoare de ţigarete reuşesc să îmbine cu precizie arta de creare a ţigaretelor din amestecuri complexe, cu respectarea cerinţelor legii în ceea ce priveşte cantitatea de gudron, nicotină şi dioxid de carbon, ne-a precizat doamna Lazăr.
Potrivit lui Adrian Popa, Head of Corporate & Regulatory Affairs pe Europa de sud-est al "British American Tobacco", tehnologia de fabricare a ţigaretelor este un proces complex.
Domnia sa ne-a specificat că, simplificat, acest proces prezintă două faze: primară - în care se procesează frunza de tutun până în faza de blend specific fiecărei mărci în parte şi secundară - în care se realizează şi se ambalează efectiv ţigaretele.