Surpriză: SIF "Transilvania" şi-ar putea lista cea mai mare companie de turism pe Sibex

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iulie 2009

La valoarea la care este evaluată compania "Aro Palace" în contabilitatea SIF3, aceasta ar intra în rândul primelor 20 de companii listate pe BVB.

La valoarea la care este evaluată compania "Aro Palace" în contabilitatea SIF3, aceasta ar intra în rândul primelor 20 de companii listate pe BVB.

Societatea de investiţii "Transilvania" (SIF3) şi-ar putea lista, până la sfârşitul acestui an, compania hotelieră "Aro Palace", evaluată în contabilitatea SIF-ului la peste 100 de milioane de lei, pe Bursa de la Sibiu (SIBEX).

"Până la sfârşitul acestui an vom lista Aro Palace, fie la Bursa din Sibiu, fie la cea din Bucureşti. Am purtat discuţii cu ambele conduceri şi vom lua o hotărâre în următoarea perioadă", a declarat pentru ziarul Bursa Mihai Fercală, preşedintele SIF "Transilvania".

La valoarea la care este evaluată compania "Aro Palace" în contabilitatea SIF3, aceasta ar intra în rândul primelor 20 de companii listate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea SIF spune ca intenţionează ca mai întâi să listeze Aro Palace în acest an pe una dintre cele două Burse şi apoi eventual să demareze procesele de fuziune cu celelalte două societăţi controlate de SIF "Transilvania", respectiv "Orizont Turism" Predeal şi "THR Prahova Ploieşti", care în prezent sunt cotate pe piaţa Rasdaq.

Principalele participaţii din sectorul turistic ale SIF3 sunt "Aro Palace", unde controlează 86% din capital, "THR Marea Neagră" (simbol EFO), unde deţine 78% din acţiuni, "Turism Felix" (simbol TUFE), cu 63% din titluri şi "Continental Hotels", cu 9% din capital.

"Aro Palace" reuneşte hotelul cu acelaşi nume din Braşov, cu o capacitate de 200 de camere, fiind clasificat la cinci stele, hotelurile Capitol (trei stele, 183 de camere), Coroana (2 stele, 100 de camere), Postăvaru (o stea, 60 de camere) şi Aro Sport (o stea, 32 de camere), toate din Braşov. Acestora li se mai adaugă şi patru res­taurante, tot în acelaşi oraş.

Sectorul turismului este cel mai bine reprezentat în portofoliul SIF3, acesta fiind cel mai mare investitor autohton în acest domeniu, având peste 30% din portofoliu în unităţi de cazare.

SIF "Transilvania" tocmai a relansat, săptămâna trecută, două hoteluri de patru stele, respectiv complexul "Brad-Brad-Bega" din Eforie Nord şi "Cleopatra" din Saturn, investiţiile în cele două unităţi ridicându-se la 12 milioane de euro.

"Anul acesta vom mai investii aproximativ şase milioane de euro şi în renovarea hotelului Narcis din Saturn şi plănuim să începem proiectarea celui mai frumos hotel de pe litoral, în locul hotelului Vraja Mării din Eforie Nord", ne-a mai spus domnul Fercală.

Sectorul turistic reprezintă în continuare o prioritate a SIF3 în ceea ce priveşte investiţiile din 2009, urmat de sectorul construcţiilor auto şi de cel financiar.

"Suntem foarte prudenţi în ceea ce priveşte investiţiile în acest an, pentru că există multă neîncredere în revenirea pieţei şi stoparea recesiunii", a mai precizat domnul Fercală.

Conducerea SIF3 a anunţat marţi că va distribui dividendele aferente anului 2008 în perioada 17 august - 23 octombrie, dividentul brut pe acţiune fiind de 0,03 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb