Surse: "Barclays", amendată cu încă 100 milioane dolari

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 noiembrie 2015

Banca britanică "Barclays" Plc este aşteptată să plătească cel puţin 100 de milioane de dolari ca să pună capăt acuzaţiilor potrivit cărora a abuzat de practica "last look" (o ultimă privire) în programul de tranzacţionare electronică a valutelor, spun surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

În luna mai, "Barclays" şi-a recunoscut vina după ce Departamentul de Justiţie din SUA a acuzat-o de manipularea cursului de schimb valutar, astfel că a fost nevoită să plătească un total de 2,4 miliarde de dolari către mai multe autorităţi de reglementare, inclusiv către Departamentul pentru Servicii Financiare (DFS) din New York.

DFS a primit 485 de milioane de dolari din această sumă, dar a stipulat că propria sa investigaţie va continua. Suma de 100 de milioane de dolari menţionată de sursa amintită, negociată de DFS şi bancă, va rezolva aspectul "last look".

Kerrie Ann Cohen, purtător de cuvânt al "Barclays", a refuzat să facă vreun comentariu în acest sens, la fel şi Ciara Marangas, purtător de cuvânt al DFS.

Ancheta autorităţilor, care a fost lansată anul trecut, se concentrează pe platformele de tranzacţionare electronică ale băncilor mari ce operează pe pieţele valutare (forex). Investigaţia urmăreşte să afle dacă băncile au abuzat de practica "last look", care le permite firmelor să se retragă din tranzacţii valutare ce nu le mai sunt favorabile.

În mai anul acesta, "Citigroup" Inc., "JPMorgan Chase & Co." şi "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) şi-au recunoscut implicarea în manipularea cursului dolarului şi euro, în cadrul unor acorduri amiabile cu Departamentul Justiţiei. Banca elveţiană "UBS Group" AG a obţinut imunitate în acest caz, în schimbul cooperării, dar şi-a recunoscut vinovăţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb