Surse: Casa Albă a îndemnat SEC să blocheze vânzarea Chicago Stock Exchange

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 octombrie 2017

Surse: Casa Albă a îndemnat SEC să blocheze vânzarea Chicago Stock Exchange

Administraţia de la Washington (Casa Albă) l-a îndemnat pe preşedintele autorităţii pieţei de capital din Statele Unite ale Americii (Securities and Exchange Commission - SEC) să pună în aştepare vânzarea Chicago Stock Exchange (CHX) către un consorţiu care include mai mulţi investitori din China, anunţă Wall Street Journal (WSJ), citând surse apropiate situaţiei.

În aceste condiţii, noul preşedinte al SEC, Jay Clayton, a decis, în august, să îngheţe planul responsabililor din cadrul autorităţii de a aproba vânzarea.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat, citat de WSJ, că administraţia respectă independenţa SEC şi nu îi "dirijează" acţiunile, iar oficialii SEC nu au făcut vreun comentariu.

Îngheţarea planului comisarilor SEC înseamnă că aceştia vor trebui să-şi exprime votul pentru tranzacţie, potrivit WSJ, însă calendarul votului nu este clar.

SEC a avut termen până în 9 august să aprobe sau să respingă tranzacţia de preluare a Bursei din Chicago, însă a decis să prelungească acest termen după ce, în luna precedentă, unsprezece politicieni republicani şi democraţi americani le-au cerut autorităţilor federale de reglementare să respingă planul.

Înainte să primească această solicitare, SEC recomandase aprobarea tranzacţiei care, dacă se va realiza, va reprezenta prima preluare a unei burse americane de către investitori din China. Dar, ulterior, secretarul SEC, Brent Fields, a transmis o scrisoare către CHX, în care arată că avizul privind tranzacţia este amânat, în aşteptarea unei revizuiri a normelor în materie.

Politicienii care se opun tranzacţiei de înstrăinare susţin că SEC ar trebui să fie atentă la această afacere deoarece este posibil ca autoritatea de reglementare să nu poată monitoriza acţionariatul chinez.

În februarie anul trecut, la scurt timp după anunţul privind această tranzacţie, un grup de 46 de parlamentari americani au îndemnat administraţia de atunci, condusă de Barack Obama, să supună afacerea unei analize privind securitatea naţională.

Bursa din Chicago, subsidiară a "CHX Holdings" Inc., a fost înfiinţată în 1882. Acţionarii minoritari ai Bursei din Chicago sunt "E Trade Financial" Corp., "Bank of America" Corp., "Goldman Sachs Group" Inc. şi "JPMorgan Chase & Co". Dacă planul de înstrăinare va fi aprobat, atunci aceştia îşi vor vinde deţinerile către "Chongqing Casin Enterprise Group".

La Bursa din Chicago se derulează aproape 0,5% din tranzacţiile cu acţiuni din SUA, conform Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb