ZIARUL BURSA

02 octombrie 2017
ROBOR începe să arate cum se va închide capcana dobânzilor artificiale

ROBOR începe să arate cum se va închide capcana dobânzilor artificiale

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 2 octombrie 2017

CĂLIN RECHEA

Actualizare 16:30 Dragnea, despre creşterea ROBOR: "Este necesară o discuţie cu BNR, poate şi cu reprezentanţii celorlalte bănci"

Creşterea indicelui ROBOR este un subiect important, motiv pentru care ar fi necesară o discuţie cu oficialii Băncii Naţionale şi eventual cu cele ale băncilor din România pe această temă, a declarat, astăzi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la Alexandria, adăugând: "Eu cred că o relaţie corectă cu sistemul bancar este benefică şi o relaţie corectă şi cu Banca Naţională, dar trebuie să fie din ambele sensuri".

Actualizare 12:36 Indicele ROBOR a atins un nou maxim

---------------

Creşterea accelerată a dobânzilor de referinţă de pe piaţa interbancară a creat nelinişte în rândul "consumatorilor" de credite, în special a celor care s-au îndatorat la minime istorice pentru a-şi "cumpăra" locuinţă.

În ultimele trei zile, avansul mediu al dobânzii ROBOR la 3 luni a depăşit 11%, iar continuarea tendinţei ar putea conduce la apeluri pentru "arestarea" ROBOR, aşa cum a făcut un parlamentar în 2000, când a cerut "arestarea RASDAQ, dacă a furat".

Pe atunci, dobânda ROBOR era cu mult peste 50%, înainte să intre pe o traiectorie descendentă care a dus-o, în ultimii 2 ani, sub 1% (vezi graficul 1).

"Sper ca viitorul director general BVB să dezvolte Bursa, nu să o menţină la limita de supravieţuire"

BOGDAN DRĂGOI, SIF BANAT CRIŞANA: "Sper ca viitorul director general BVB să dezvolte Bursa, nu să o menţină la limita de supravieţuire"

A consemnat ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 2 octombrie 2017

Reporter: Cum explicaţi faptul că oferta de răscumpărare recentă a SIF1 Banat Crişana a fost subscrisă numai 2,5%, după succesul fulminant de anul trecut?

Bogdan Drăgoi: Eu aş spune, mai degrabă, că oferta de anul acesta este un succes fulminant, datorită rezultatului şi resurselor implicate. Întotdeauna urmărim să ne atingem scopul şi să îndeplinim mandatul pe care ni l-au dat acţionarii, iar una din coordonatele principale ale acestuia este legată de reducerea discount-ului dintre preţul de piaţă şi valoarea activului net.

Surse: "Cumpărătorul Oltchim va fi anunţat în această săptămână"

Surse: "Cumpărătorul Oltchim va fi anunţat în această săptămână"

A.S.Piaţa de Capital / 2 octombrie 2017

Actualizare 15:45 Acţiunile "Oltchim" (OLT) cresc astăzi, pe Bursa de Valori Bucureşti, cu 14,97%, la preţul unitar de 0,453 lei

----------

Activele combinatului Oltchim vor fi vândute în această săptămână, potrivit unor surse apropiate situaţiei, care ne-au mai precizat că ofertele depuse de Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza) şi de fondul de investiţii White Tiger, sunt singurele luate în calcul pentru această tranzacţie.

ASF a cerut rapoarte privind deţinerile suspecţilor din dosarul Belina

ASF a cerut rapoarte privind deţinerile suspecţilor din dosarul Belina

A.A.Anticorupţie / 2 octombrie 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut, săptămâna trecută, entităţilor din pieţele pe care le supraveghează -asigurări, pensii private şi piaţă de capital - rapoarte privind deţinerile unor suspecţi din dosarul Belina, unde sunt anchetate, printre alţii, Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, şi vicepremierul Sevil Shhaideh. Se pare că ASF a acţionat la solicitarea DNA.

Directoratul Hidroelectrica se măreşte cu doi membri

O NOUĂ ORGANIGRAMĂ A FOST APROBATĂ Directoratul Hidroelectrica se măreşte cu doi membri

A.I.Companii / 2 octombrie 2017

Actualizare 14:55 "Hidroelectrica": Rolul noii structuri organizatorice este acela de accelerare a listării

"Hidroelectrica" are avizată, începând cu această săptămână, o nouă structură organizatorică al cărei rol este acela de accelerare a procesului de listare şi orientarea companiei către dezvoltare şi investiţii, potrivit unui comunicat al societăţii, trimis Redacţiei.

-----------

Conducerea Hidroelectrica a aprobat, vineri seară, noua organigramă a companiei, fiind vizată de Consiliul de Supraveghere, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Iulian Iancu atrage atenţia că, în numele solidarităţii, există riscul ca, într-o situaţie de criză de gaze, în loc să salvăm ţara vecină, ne împotmolim şi noi.

ANRE şi Ministerul Energiei cer reconsiderarea politicilor de depozitare şi înmagazinare a gazelor

ANCUŢA STANCIUCompanii / 2 octombrie 2017

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a cerut introducerea pe lista de priorităţi reconsiderarea politicilor de depozitare/înmagazinare a gazelor în România, a declarat, recent, Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE, în cadrul dezbaterilor din Comisia de Industrii despre Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.64/2016 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/ 2012.

Calificarea BVB drept piaţă emergentă, amânată minimum un an

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 2 octombrie 2017

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) rămâne la stadiul de piaţă de frontieră, încă cel puţin un an, după ce, vineri seară, agenţia FTSE Russell nu i-a acordat o promovare. Intrarea în monitorizarea pentru evaluarea FTSE a fost sărbătorită cu fast, anul trecut, comunicatele de presă de la diverşi actori din piaţă au curs, iar Ludwik Sobolewski, directorul de atunci al BVB, a spus că "este o zi istorică".

Acum, linişte.

Ce se întâmplă cu Catalonia?

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 2 octombrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Parcă e un făcut, dar anul 2017 a fost şi va rămâne unul al confruntărilor electorale cu impact asupra viitoarei arhitecturi europene. Între acestea se află şi referendumul catalan, cel Kurd privind independenţa sau, când se va organiza, cel românesc privind (re)definirea iliberală a constituţiei. Departe de a fi doar o problemă internă spaniolă, cum încearcă să prezinte situaţia guvernul de la Madrid, organizarea şi desfăşurarea referendumului de duminică din Catalonia influenţează, prin consecinţele sale politice, oricare vor fi acestea, arhitectura politică europeană.

CONSILIUL CONCURENŢEI NU ARE DOVEZI PRIVIND ÎNŢELEGERI ILEGALE ÎNTRE PARTICIPANŢII LA PIAŢA ENERGIEI Bogdan Chiriţoiu: "Furnizorii de energie au ţipat să intervină statul să îi apere de prostia lor"

ADINA ARDELEANUCompanii / 2 octombrie 2017

Consiliul Concurenţei nu a avut indicii ca să declanşeze o investigaţie pe piaţa energiei, în urma salturilor de preţ înregistrate în această vară, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei, sâmbătă, în cadrul unui seminar la Sinaia.

Acţionarii Transgaz, convocaţi să decidă prelungirea mandatelor membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie

Acţionarii Transgaz, convocaţi să decidă prelungirea mandatelor membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie

C.P.Piaţa de Capital / 2 octombrie 2017

Consiliul de Administraţie al "Transgaz" a completat, vineri, la cererea acţionarului majoritar Ministerul Economiei, ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, de la finalul lunii octombrie, cu prelungirea pentru o perioadă de două luni, începând cu data de 11.11.2017, a mandatelor membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie al Transgaz.

Topul rentabilităţilor de la BVB, dominat de titluri cu lichiditate redusă

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 21-28 SEPTEMBRIE Topul rentabilităţilor de la BVB, dominat de titluri cu lichiditate redusă

A. I.Investiţii Personale / 2 octombrie 2017

Într-o perioadă în care indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) analizaţi au înregistrat creşteri de sub 1%, sau depreciere în cazul lui BET-FI, pe primele trei locuri ale clasamentului celor mai bune randamente de la BVB, în intervalul 21-28 septembrie, se situează acţiuni ale unor companii de dimensiuni reduse, a căror lichiditate scăzută favorizează oscilaţiile mari de preţ.

Bancherii nu răspund la declaraţiile politice

DUPĂ ATACURILE PREMIERULUI LA BNR ŞI SISTEMUL BANCAR, Bancherii nu răspund la declaraţiile politice

ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 2 octombrie 2017

Bancherii preferă să nu răspundă atacurilor primite de la nivel politic, considerându-le doar "pentru imagine".

"Eu la declaraţii politice nu răspund", a spus, sâmbătă, Eugen Rădulescu, director Direcţia Stabilitate Financiară BNR, în cadrul unui seminar organizat de Consiliul Concuren ei i Consiliul Patronatelor Bancare din România. Domnia sa caracterizat declaraţiile politice critice la adresa sistemului bancar şi a Băncii Naţionale drept "o gălăgie".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Alegeri pentru conducerea Biofarm

A.A.Piaţa de Capital / 2 octombrie 2017

Acţionarii Biofarm (BIO) au fost convocaţi, pe 6 noiembrie, pentru alegerea Consiliului de Administraţie format din 5 membri pentru un mandat de patru ani, ca urmare a expirării mandatului actualului Consiliu, potrivit unui raport transmis Bursei...

MACRO NEWSLETTER 2 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 2 Octombrie 2017

Internaţional / 2 octombrie 2017

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2017, până la 2%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

Incidente şi răniţi la referendumul din Catalonia

Incidente şi răniţi la referendumul din Catalonia

Internaţional / 2 octombrie 2017

Aproximativ cinci milioane şi jumătate de catalani au fost chemaţi duminică la vot, într-un referendum pentru independenţa faţă de Spania, organizat de autorităţile regiunii, dar Guvernul de la Madrid consideră iniţiativa neconstituţională.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo