Surse: JPMorgan şi Goldman Sachs se ocupă de fuziunea National Commercial Bank - Riyad Bank

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 ianuarie 2019

Surse: JPMorgan şi Goldman Sachs se ocupă de fuziunea National Commercial Bank - Riyad Bank

Cel mai mare creditor din Arabia Saudită, National Commercial Bank (NCB), va alege banca americană de investiţii JPMorgan Chase & Co. pentru consultanţă în negocierile de fuziune cu rivalul mai mic Riyad Bank, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Săptămâna aceasta, Reuters a anunţat că Riyad Bank a ales banca americană de investiţii Goldman Sachs pentru consultanţă.

NCB, cea mai mare bancă din regat (după valoarea activelor), şi Riyad Bank au anunţat în decembrie anul trecut că au lansat discuţiile preliminare în vederea fuziunii, tranzacţie care, dacă se va materializa, va creşte activele NCB cu aproape o treime, la 183 miliarde de dolari.

Sursele precizează că alegerea JPMorgan trebuie supusă votului board-ului NCB.

Oficialii NCB nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii privind informaţia referitoare la consultanţa din această fuziune, iar cei ai JPMorgan au refuzat să facă vreun comentariu, potrivit Reuters.

În decembrie 2018, National Commercial Bank a precizat că este posibil ca negocierile cu Riyad Bank să nu ducă în mod neapărat la realizarea fuziunii.

Potrivit unei informaţii publicate luna trecută, de către Bloomberg, Arabia Saudită explorează posibilele fuziuni din sectorul său bancar ca să consolideze industria serviciilor financiare după combinarea Saudi British Bank cu Alawwal Bank.

Fondul suveran de investiţii al regatului, care deţine participaţii la unii dintre cei mai mari creditori, analizează care bănci ar putea fuziona, conform surselor.

Fondul Public de Investiţii are în proprietate circa 44% din National Commercial Bank şi 22% din Riyad Bank, conform datelor Bloomberg.

În Arabia Saudită sunt mai puţin de 30 de bănci locale şi internaţionale, care deservesc peste 30 de milioane de persoane. Pentru comparaţie, în Emiratele Arabe Unite sunt aproape 50 de bănci la o populaţie mai mică de 10 milioane de locuitori.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb