Surse: Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, reţinut de poliţie

Andrei Stan
Anticorupţie / 22 iulie 2017

Surse: Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, reţinut de poliţie

În dosarul grupării bănuite de evaziune fiscală cu articole textile, au mai fost reţinuţi un director RATB şi o călugăriţă

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul se ridică la 3,7 milioane de lei

------------

Actualizare 17:57 Arhiepiscopia Tomisului: Preotul Gabriel Popa, o persoană cu o conduită morală corectă

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că preotul Gabriel Popa, angajat al instituţiei şi manager al unei mănăstiri din judeţul Constanţa, şi călugăriţa Anişoara Duna, reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală şi contrabandă cu îmbrăcăminte, sunt "persoane cu o conduită morală corectă", adăugând că aşteaptă cu nerăbdare finalizarea dosarului respectiv.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat astăzi, într-un comunicat de presă, că preotul misionar Popa Gabriel este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, cu atribuţii de manager pentru Mânăstirea Galeşu, din localitatea Poarta-Albă, judeţul Constanţa. Anişoara Duna este călugăriţă în obştea Mânăstirii Galeşu, sub numele de Eleodora, nevând nicio funcţie administrativă în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

"Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a primit cu surprindere comunicatul Parchetului şi aşteaptă cu nerăbdare finalizarea dosarului în cauză, întrucât cei doi sunt cunoscuţi ca persoane cu conduită morală corectă, ceea ce a şi dus la hirotonirea lui Popa Gabriel ca preot misionar şi la tunderea în monahism a maicii Duna Anişoara", se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

------------

Actualizare 16:32

Liderul grupării specializate în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu articole textile, reţinut în urma unor percheziţii, este managerul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Popa Gabriel, potrivit unor surse citate de News.ro.

Alături de acesta au mai fost reţinuţi, în acelaşi caz, o călugăriţă şi un director din Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB). Surse din Poliţie spun că preotul a cumpărat, cu o parte din banii obţinuţi din contrabandă, clopote pe care le-a donat Bisericii.

Potrivit surselor citate, liderul grupării, preotul Popa Gabriel, zis Gabi Viteză, a fost reţinut, alături de alte două persoane, în urma percheziţiilor făcute Ieri în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa.

Surselor au menţionat că celelalte două persoane reţinute sunt călugăriţa Anişoara Dună şi directorul pe Achiziţii de la RATB, Badiu Florin.

------------

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din mai multe judeţe ale ţării efectuează astăzi un număr de patruzeci şi cinci de controale, la punctele de lucru ale unor firme bănuite de evaziune fiscală cu articole textile, într-un dosar în care prejudiciul este estimat la 3,7 milioane de lei, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Sursa citată menţionează că poliţiştii au prins în flagrant delict membrii unui grup infracţional, specializat în evaziune fiscală cu articole textile, în timp ce descărcau un tir cu haine, în Ilfov. Au fost efectuate un număr de douăzeci şi cinci de percheziţii la locuinţele acestora, precum şi la firme şi instituţii, în urma cărora au fost ridicaţi 200.000 de euro, iar trei persoane au fost reţinute.

IGPR precizează: "Ieri, 21 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a unor persoane, bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comerţului cu articole textile.

Cei în cauză, membrii unui grup infracţional, format din 13 persoane, cu atribuţii bine determinate, a căror vârste sunt cuprinse între 27 şi 57 de ani, au fost surprinşi în timp ce descărcau un autotren cu haine, la un depozit din judeţul Ilfov.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate, ieri, poliţiştii au efectuat 25 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa, la locuinţele persoanelor bănuite (16), la societăţile comerciale angrenate în activitatea infracţională (6), precum şi la instituţii.

În urma percheziţiilor, s-au ridicat documente contabile, unităţi de calcul şi aproximativ 200.000 de euro".

De asemenea, astăzi, în aceeaşi cauză, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Suceava şi Vâlcea efectuează patruzeci şi cinci de controale operative, la punctele de lucru ale firmelor implicate în circuitul comercial.

Anchetatorii arată: "Din cercetări a reieşit că, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o reţea infracţională de distribuţie a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale, către comercianţi din judeţul Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia şi Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetăţeni chinezi".

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit.

Poliţiştii au pus în aplicare nouă mandate de aducere, iar până în acest moment, faţă de liderul grupării şi alţi doi membri, s-a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - A.N.A.F..

La acţiune participă şi jandarmi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb