Surse: Ucraina ar putea primi anul acesta tancurile americane Abrams, dar un model mai vechi

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 21 martie 2023

Surse: Ucraina ar putea primi anul acesta tancurile americane Abrams, dar un model mai vechi

Pentagonul intenţionează să grăbească livrarea către Ucraina a celor 31 de tancuri M1 Abrams promise pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, dar pentru ca tancurile să poată fi transferate Kievului anul acesta soluţia găsită este de a se opta pentru tancuri din modelul mai vechi M1-A1, în locul modelului mai avansat prevăzut iniţial M1-A2, au declarat astăzi surse militare americane agenţiei Reuters, transmite Agerpres.

În cazul tancurilor Abrams M1-A2, livrarea acestora ar putea dura un an sau chiar mai mult, întrucât ar necesita fabricarea unora noi sau modernizarea altora din stocul existent, iar în plus faţă de aceasta complexitatea sistemelor ar necesita o instruire mai aprofundată a militarilor ucraineni. De pildă, M1-A2 este echipat cu un sistem digital de ochire, care este mai performant, dar în acelaşi timp necesită mai multă instruire pentru operare şi întreţinere.

Noul plan de a opta pentru tancuri mai vechi din modelul Abrams M1-A1 ar putea avansa cu circa un an livrarea lor, potrivit unui consilier din Congresul american.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, mai ales că Washingtonul nici nu a menţionat un termen pentru livrarea tancurilor.

Nici purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe teme de securitate naţională, John Kirby, nu a comentat, dar a confirmat că "există unele schimbări care ar putea grăbi procesul".

Având în vedere complicaţiile logistice şi de mentenanţă pe care le implică operarea tancurilor Abrams, Washingtonul respinsese iniţial solicitările Kievului şi ale aliaţilor europeni de a pune la dispoziţia armatei ucrainene astfel de tancuri, dar în cele din urmă a acceptat transferul a 31 de tancuri pentru ca Germania la rândul ei să ofere Ucrainei tancuri Leopard 2 sau să autorizeze alte state ce deţin tancuri de acest tip să le ofere Kievului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toate tarile NATO au trimis toate vechiturile

    din magazia militara in Ucraina pe bani frumosi 

    1. Ai uitat sa spui adevărată performanța, în mare parte era de casat ..un fel de coco writhe down', pt că ucrainieni cer.. nu ? . Ce oferă au primit!!! Și culmea ei sunt profesioniști ..fata de ruși, că de erau și ei consumatori aveau o șansă la protecția de retail de concepție anglo-saxonă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb