Surse: Unii acţionari LSE cer Hong Kong Exchanges să majoreze oferta de preluare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie 2019

Surse: Unii acţionari LSE cer Hong Kong Exchanges să majoreze oferta de preluare

Unii acţionari ai London Stock Exchange Group Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE), au solicitat Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX) creşterea părţii de numerar a ofertei de preluare a pieţei britanice, respectiv majorarea ofertei totale, informează Reuters, citând surse care menţionează că numai aşa poate fi acceptată propunerea.

Trei investitori, care deţin împreună 3% din LSE, spun că HKEX a făcut lobby pe lângă ei ca să susţină oferta de preluare în acţiuni şi numerar, care totalizează 39 de miliarde de dolari.

Amintim că, la data de 11 septembrie, HKEX, operatorul Bursei din Hong Kong, a lansat o ofertă nesolicitată de 32 de miliarde de lire sterline (39 de miliarde de dolari) în numerar şi acţiuni pentru preluarea LSE, menţionând: "Boardul HKEX crede că planul de combinare cu operaţiunile LSE reprezintă o oportunitate strategică extrem de convingătoare de a crea un lider în infrastructura de piaţă globală".

Ulterior, LSE a respins oferta de preluare, considerând că propunerea are "deficienţe fundamentale", iar o eventuală afacere "nu are sens strategic".

HKEX are termen până în 9 octombrie să lanseze în mod oficial o ofertă de preluare sau să renunţe. Executivii pieţei asiatice s-au întâlnit cu investitorii majori ai LSE ca să obţină susţinerea acestora.

Guy de Blonay, managerul Jupiter Financial Opportunities Fund, care s-a întâlnit cu copreşedintele HKEX, Romnesh Lamba, a declarat că Bursa din Hong Kong trebuie să majoreze preţul pe acţiune la 90-100 de lire, de la circa 83,61 lire, cât a fost oferta iniţială. Potrivit lui De Blonay, componenta de numerar trebuie mărită. Oferta iniţială cuprinde aproximativ 25% numerar, iar restul acţiuni HKEX.

Conform unei surse bancare, o propunere de 90-100 de lire/acţiune este solicitarea venită din partea majorităţii investitorilor LSE. Aceasta menţionează că piaţa din Asia caută finanţare pentru o eventuală majorare a ofertei.

O ofertă în intervalul 90-100 de lire/acţiune ar putea determina Consiliul de Administraţie al LSE să solicite o prelungire a termenului limită din octombrie, conform lui De Blonay.

Şi alţi doi acţionari ai LSE au declarat că aşteaptă ca HKEX să majoreze preţul ofertei, conform Reuters.

HKEX a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la o eventuală majorare a ofertei.

Încă de când a primit oferta de la piaţa asiatică, operatorul bursei londoneze a anunţat că rămâne angajat în procesul de preluare a Refinitiv Holdings (fosta divizie Financial & Risk din cadrul grupului Thomson Reuters).

Dacă HKEX ar prelua LSE, gigantul nou-creat ar avea o valoare de circa 70 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider India.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb