Sute de mii de protestatari cer demisia preşedintelui Braziliei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 august 2015

Sute de mii de protestatari cer demisia preşedintelui Braziliei

Sute de mii de brazilieni au protestat în 18 state din Brazilia pentru demiterea preşedintelui în funcţie, Dilma Rousseff, acuzată de acte de corupţie şi pentru declinul economic al ţării, relatează agenţia de presă germană DPA, conform Mediafax.

Potrivit portalului de ştiri Globo, citat de DPA, mai mult de 405.000 persoane au ieşit în stradă duminică, cerând demisia preşedintelui în funcţie al Braziliei, Dilma Rousseff.

Manifestanţii o acuză pentru acte de corupţie şi pentru declinul economic al ţării, cel mai mare din ultimii 25 de ani. În Rio de Janeiro, unde au protestat circa 25.000 de oameni, potrivit autorităţilor braziliene, mulţi dintre demonstranţi au scandat pentru condamnarea la închisoare a lui Rosseff şi a fostului preşedinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva. "Afară cu Dilma şi cu Partidul Muncitorilor", scria pe unele afişe ale protestatarilor.

Dilma Rousseff a solicitat o întrunire de urgenţă a membrilor Guvernului brazilian în urma protestelor masive.

Mulţi policitieni sunt suspectaţi că ar fi primit beneficii financiare dintr-un scandal de corupţie privitor la contracte de construcţie ale gigantului petrolier "Petrobras", principalii acuzaţi fiind membrii Partidului Muncitorilor. Dilma Rousseff a negat orice implicare în acest scandal.

Până în iulie, inflaţia anuală a ajuns la o rată de 9,56% de la 11,02% în noiembrie 2003, fiind cea mai mare rată a inflaţiei pe o perioadă de 12 luni, în Brazilia, ceea ce înseamnă că ţara se confruntă cu o creştere accentuată a preţurilor.

Este cel de-al treilea protest împotriva lui Rousseff de la începutul anului, după ce aproximativ 1,7 milioane de oameni au protestat în martie şi în aprilie. Rousseff a câştigat alegerile parlamentare din octombrie 2010, executându-şi mandatul din ianurie 2011, în timp ce Partidul Muncitorilor se află la conducerea ţării din 2003.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb