"Swisspor" mizează pe afaceri de 20 milioane euro anul acesta, în creştere cu 25% faţă de 2007

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 6 martie 2008

Producătorul şi distribuitorul de materiale izolante pentru construcţii, Swisspor, estimează pentru 2008 o creştere a afacerilor cu 25%, până la 20 milioane euro, faţă de 2007 când compania a înregistrat afaceri de 16 milioane euro, a declarat directorul gene­ral adjunct, Marian Şerban, pentru NewsIn.

Potrivit lui Şerban, creşterea cererii de materiale de construcţii din România determină Swisspor să-şi mărească şi capacităţile de producţie. Reprezentantul companiei a mai spus că Swisspor a evaluat încă de anul trecut achiziţia unor companii de pe piaţa locală, iar acest lucru va con­tinua şi în 2008.

"Compania se află în prezent la o capacitate maximă de producţie de circa 350.000 metri cubi, fapt ce va duce la investiţii în creşterea capacităţii de producţie anul acesta. Vom decide dacă vom continua şi finaliza lucrările de investiţie a unei noi fabrici de polistiren expandat la Turda sau dacă vom achiziţiona un concurent de pe piaţă. Bugetul de investiţii pentru anul acesta este de circa opt milioane de euro", a spus Şerban.

Piaţa de polistiren expandat s-a ridicat anul trecut la un volum de circa 2,7 milioane metri cubi, în timp ce valoarea totală a pieţei poate ajunge la circa 90 milioane euro. Pentru anul acesta, specialiştii în domeniu estimează o creştere de circa 50% a pieţei de profil.

Grupul elveţian Swisspor a intrat pe piaţa românească în anul 1997 prin cumpărarea pachetului majoritar al producătorului de hidroizolaţii Matizol Ploieşti. În prezent, Swisspor deţine două fabrici în cadrul unei platforme industriale la Ploieşti şi a demarat construcţia une noi fabrici la Turda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb