TABAC 2013 Philip Morris România exportă circa 80% din producţie

Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 29 martie 2013

"Vom continua investiţiile în modernizarea fabricii şi creşterea eficienţei energetice", ne-a declarat Sorana Mantho, Director Corporate Affairs la Philip Morris România şi Bulgaria.

"Vom continua investiţiile în modernizarea fabricii şi creşterea eficienţei energetice", ne-a declarat Sorana Mantho, Director Corporate Affairs la Philip Morris România şi Bulgaria.

Philip Morris International a investit 1 milion de euro în modernizarea fabricii din Otopeni, lucrările constând în instalarea unei noi unităţi de răcire eficientă din punct de vedere energetic. Această investiţie face parte dintr-un program mai amplu care are ca scop reducerea impactului asupra mediului, prin diminuarea consumului de resurse naturale, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a cantităţii de deşeuri generate.

"Vom continua investiţiile în modernizarea fabricii şi creşterea eficienţei energetice", ne-a declarat doam-na Sorana Mantho, Director Corporate Affairs la Philip Morris România şi Bulgaria (PMT).

Philip Morris exportă, în prezent, aproximativ 80% din producţie, cea mai importantă piaţă fiind Italia.

Fabrica din România are o suprafaţă construită de 3,3 hectare şi reprezintă o investiţie directă de pes-te 120 de milioane de dolari.

Portofoliul de produse al Philip Morris în România constă în aproximativ 40 de branduri şi extensii de branduri de succes - familia Marlboro, L&M, Parliament, Philip Morris, Chesterfield, Virginia S., Assos.

Compania are aproximativ 900 de angajaţi.

Sorana Mantho: "Creşterea contrabandei cu tutun amplifică eforturile autorităţilor deja consistente pentru asigurarea intrării României în spaţiul Schengen"

Creşterea ratei comerţului ilicit cu ţigarete presupune pierderi la bugetul de stat şi poate avea ca rezultat potenţarea criminalităţii. Creşterea contrabandei cu tutun amplifică eforturile autorităţilor deja consis-tente pentru asigurarea intrării Româ-niei în spaţiul Schengen, consideră reprezentantul PMT.

Domnia sa este de părere că încă mai sunt multe de făcut, fiind nevoie de îmbunătăţirea cadrului legislativ şi de asigurarea şi alocarea resurselor necesare susţinerii şi implementării acestuia. "Cheia succesului în acest demers o reprezintă cooperarea locală şi internaţională între factorii de interes - guvern, autorităţile vamale, poliţia de frontieră, producă-tori şi retaileri", potrivit Soranei Mantho, care a adăugat: "Producătorii de ţigarete au sprijinit în mod constant autorităţile şi continuă aceste eforturi, aducând propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei, participând în mod transparent la toate acţiunile pe care autorităţile le întreprind, monitorizând fenomenul contrabandei, prin disponibilitatea de a oferi expertiză locală şi globală, prin programe concrete. Aceste programe pot fi eficiente, aşa cum au fost şi în trecut, dacă există dialog şi disponibilitate în continuare, dacă Guvernul acceptă îmbunătăţirea legislaţiei în sensul implementării facile a acesteia".

Reprezentantul PMT consideră că modificările implementate recent în calendarul fiscal poziţionează, din nou, prevenirea comerţului ilicit printre priorităţile industriei, întrucât piaţa este extrem de sensibilă la preţ, iar schimbările "subite sau excesive" ale accizelor se reflectă de obicei în niveluri în creştere ale comerţului ilicit.

Sorana Mantho ne-a spus: "Obiectivul nostru pentru acest an este să continuăm să lucrăm îndeaproape cu autorităţile, pentru asigurarea unui mediu fiscal stabil pentru industrie, care va rezulta în reducerea în continuare a nivelului comerţului ilicit şi în venituri mai ridicate la bugetul de stat".

Sorana Mantho: "Propunerile de modificare

a Directivei elimină produse de pe piaţă şi limitează inovaţia"

Numeroasele deficienţe ale proiectului care se află în dezbatere pentru revizuirea Directivei pe tutun trebuie adresate printr-o poziţie echilibrată şi fermă a României, să ne asigurăm că UE va implementa un cadru de reglementare în domeniu corect, pragmatic şi bazat pe dovezi ştiinţifice, care va conduce la reducerea eficientă a efectelor nocive ale fumatului, fără împovărarea economiei noastre, este de părere Sorana Mantho.

Domnia sa ne-a declarat: "După părerea noastră, multe din măsurile propuse nu vor îndeplini obiectivele Comisiei UE privind sănătatea publică, ci vor genera numeroase consecinţe adverse neintenţionate, cum ar fi creşterea comerţului ilicit, pierderea locurilor de muncă şi reducerea veniturilor la bugetul de stat. De exemplu, propunerea de Directivă interzice explicit ţigaretele tip «slim» şi cele mentolate, care reprezintă în jur de 20% din piaţa ţigaretelor din România şi, în unele state membre, peste 30% din piaţă, în pofida faptului că nu există dovezi ştiinţifice credibile că aceste produse dăunează mai mult decât altele sau că eliminarea acestora de pe piaţă ar reduce numărul fumătorilor adulţi".

În opinia domniei sale, propunerea Comisiei Europene ignoră consecinţele posibile asupra pieţei negre a produselor din tutun - "care a atins dimensiuni alarmante -, într-un moment în care chiar n-ar putea să-şi permită asta, dat fiind că piaţa neagră aduce prejudicii de 10 miliarde euro, anual, statelor membre". Măsurile propuse vor da, fără îndoială, un imbold pieţei negre, a adăugat reprezentantul PMT.

Acesta opinează că propunerea de revizuire a Directivei va limita accesul consumatorilor la produse şi informaţii despre produse, care au un potenţial foarte clar de reducere a efectelor dăunătoare cauzate de produsele convenţionale din tutun.

"Actionând în acest mod, Comisia a ales nu numai să îngrădească inovaţia, dar şi să ignore potenţialul pe care aceste produse l-ar avea pentru îmbunătăţirea sănătăţii publice", potrivit Soranei Mantho.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb