TABAC "Philip Morris" investeşte 1 milion de euro în modernizarea fabricii din Otopeni

Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 29 februarie 2012

"Piaţa legală a ţigaretelor nu trebuie să fie sabotată prin reglementări insuficient analizate", a declarat Andrei Vasilescu.

"Piaţa legală a ţigaretelor nu trebuie să fie sabotată prin reglementări insuficient analizate", a declarat Andrei Vasilescu.

"Philip Morris" România investeşte, în acest an, 1 milion de euro în modernizarea fabricii pe care o are în Otopeni, investiţia constând în instalarea unei noi unităţi de răcire, eficientă din punct de vedere energetic, ne-a spus Andrei Vasilescu, director corporate affairs Philip Morris pentru România şi Bulgaria. Reprezentantul producătorului de ţigarete preconizează că această inves-tiţie va genera o scădere de 5% a consumului de energie al fabricii, începând cu 2012. Investiţia face parte dintr-un program mai amplu, care are ca scop reducerea impactului asupra mediului, prin reducerea consumului de resurse naturale, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a cantităţii de deşeuri generate.

În noiembrie 1997, "Philip Morris International" Inc. (PMI) a decis să investească într-o capacitate nouă de producţie în România. Locaţia aleasă a fost Otopeni, unde a construit o fabrică de ultimă generaţie, echipată pentru a produce mărcile internaţionale ale Philip Morris la cele mai ridicate standarde de calitate. Investiţia iniţială în fabrică a fost de 100 milioane de dolari. De atunci, compania a investit continuu în dezvoltarea şi modernizarea fabricii.

Peste 80 % din producţia de la Otopeni este destinată exportului în peste 15 ţări: Italia (cea mai mare piaţă pentru fabrica din Otopeni), Polonia, Bulgaria, Bosnia Herzegovina, Spania, Cehia, Slovacia etc.

"Philip Morris" are, în ţara noas-tră, în jur de 800 de angajaţi, din care aproximativ 500 lucrează în fabrica din Otopeni.

"Philip Morris" România este o companie afiliată a PMI, situată pe primele locuri la nivel mondial, în industria produselor din tutun, deţinând şapte din cele 15 mărci internaţionale de top. Produsele PMI sunt comercializate în aproximativ 180 de ţări. În 2010, PMI deţinea o cotă de 16% din piaţa internaţională de ţigarete în afara SUA sau 27,6%, excluzând China şi SUA, potrivit datelor "Philip Morris".

Principalele mărci comercializate de această companie pe piaţa din România sunt "Marlboro", "Parliament", "Virginia Slims", L&M, "Philip Morris", "Chesterfield".

Vasilescu: Poliţia locală ar trebui să aibă competenţe clare pentru sancţionarea vânzărilor ilegale în pieţe

"Conform datelor companiei Novel, piaţa neagră a ţigaretelor a înregistrat o tendinţă ascendentă, situându-se, în luna noiembrie a anului trecut, la 15%, comparativ cu 11,8% în luna septembrie a aceluiaşi an. A fost, practic, o revenire la nivelul din luna iulie a anului 2011, în contextul unui trend continuu descrescător înregistrat în 2010, respectiv în prima parte a anului 2011. Această creştere a pieţei negre arată clar că eforturile conjugate pentru combaterea comerţului ilicit nu trebuie abandonate, ci intensificate. Pentru revenirea la un trend descendent este nevoie, în continuare, de îmbunătăţirea şi simplificarea cadrului legislativ care să reglementeze contrabanda şi evaziunea fiscală deopotrivă, de măsuri administrative şi disciplinare severe. Stabilitatea şi predictibilitatea legislativă în materie de politică fiscală (respectarea calendarului de creştere a accizelor - introdus în Codul fiscal) este esenţială. Piaţa legală a ţigaretelor nu trebuie să fie sabotată prin reglementări insuficient analizate", este de părere Andrei Vasilescu.

Domnia sa ne-a spus că alte măsuri necesare în acest sens ar fi atribuirea unor competenţe clare poliţiei locale pentru sancţionarea vânzărilor ilegale în pieţe, confiscarea mijlocului de transport folosit pentru contrabandă, chiar dacă aces-ta nu a fost modificat din punct de vedere tehnic pentru stocarea produselor aduse în ţară ilegal: "De asemenea, trebuie continuată eficienta colaborare dintre autorităţile statului şi industria tutunului prin campanii de informare, educare şi conştientizare asupra produselor contrafăcute şi a comerţului ilicit, conferinţele şi seminariile des-făşurate cu sprijin financiar OLAF, programelor de training etc".

Reducerea nivelului comerţului ilicit determină creşterea vânzărilor legale, iar când incidenţa taxelor în tutun reprezintă 80% din preţul produsului pe raft, acest lucru înseamnă venituri mai mari pentru bugetul de stat, mai opinează Adrian Vasiles-cu: "Subliniem că un singur punct procentual recuperat de piaţa legală din contrabandă reprezintă încasări suplimentare la bugetul de stat de pes-te 30 milioane de euro, iar orice venit în plus la buget reprezintă întărirea capacităţii statului de a face faţă dez-echilibrelor macroeconomice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb