TABERE ŞCOLARE Pericol din cauza numărului insuficient de salariaţi şi a condiţiilor de cazare

Ziarul BURSA #Companii / 14 iunie 2019

Pericol din cauza numărului insuficient de salariaţi şi a condiţiilor de cazare

Taberele sunt un pericol pentru elevi şi studenţi din cauza proastei gestionări susţin reprezentanţii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST). Sindicaliştii solicită închiderea imediată a taberelor din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), în principal din cauza numărului insuficient de salariaţi şi a condiţiilor de cazare.

Totodată, sindicatul cere reprogramarea seriilor de copii şi tineri până la modificarea Legii zilierilor şi rezolvarea problemelor privind condiţiile de cazare şi deficitul de personal din unităţile MTS: "Având în vedere numărul insuficient de salariaţi din tabere, centre de agrement, unităţi de cazare şi alte unităţi MTS, unde seriile de 50 de lo-curi sunt asigurate de un singur angajat, iar în altele, pentru 120 de locuri muncesc 4 salariaţi, condiţiile de cazare şi lipsa investiţiilor, imposibilitatea externalizării serviciilor din cauza diminuării drastice a bugetelor, munca inumană la care sunt supuşi salariaţii prin supra-încărcarea cu sarcini, mulţi angajaţi desfăşurând activităţi multiple, incapacitatea conducerii ministerului, care nu a reuşit să obţină avizele necesare în timp util, pentru modificarea Legii zilierilor, SNST cere MTS-ului să amâne deschiderea taberelor şi să anunţe organizatorii cu privire la reprogramarea seriilor, până la remedierea tuturor problemelor existente".

SNST acuză, în context, nepăsarea ministerului faţă de semnalele de alarmă venite din partea sindicatului şi a unităţilor subordonate şi mimarea dialogului social, care au determinat ca bazele de agrement în care sunt organizate tabere să intre în incapacitate funcţională din cauza lipsei de personal: "Aceeaşi situaţie este semnalată şi de unele dintre Complexurile Sportive Naţionale, dar şi de alte unităţi, care cu greu pot face faţă cerinţelor sportivilor aflaţi în cantonament. În lipsa alternativelor ce ar putea suplini munca zilierilor, s-a legalizat munca forţată a angajaţilor existenţi, care sunt nevoiţi să muncească de zece ori mai mult, să facă de toate, indiferent de fişa postului şi de programul de lucru. Drepturile salariale pentru orele suplimentare şi pentru munca în zilele de repaus nu pot fi asigurate, nu se pot acorda libere în termenul legal, iar dacă s-ar organiza concurs pentru posturile vacante, nu se va înghesui nimeni pe salariul de 1.500 lei". Reprezentaţii sindicatului din domeniu arată, de asemenea, că au crescut nejustificat cheltuielile de funcţionare iar sume importante din buget au fost direcţionate către servicii de curăţenie şi de alimentaţie. Totodată, aceştia precizează că au atras atenţia Ministerului Tineretului şi Sporturilor asupra faptului că eliminarea zilierilor, pe fondul deficitului de personal din domeniu, va duce la blocarea activităţii din tabere, însă ministerul a ignorat solicitările sindicatului. În aceste condiţii, SNST solicită sprijinul Guvernului pentru deblocarea situaţiei arătând că persoanele din conducerea MTS nu pot ges-tiona această problemă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb