Taras Vîsoţki, ministrul agriculturii ucrainian : "Fermierii recoltează mai mult grâu decât se aşteptau"

D.R.
Internaţional / 8 august 2023

Taras Vîsoţki, ministrul agriculturii ucrainian : "Fermierii recoltează mai mult grâu decât se aşteptau"

Producţia de cereale a Ucrainei din acest an putea să ajungă la 50-55 milioane de tone, comparativ cu o recoltă de 53 milioane de tone în 2022, a declarat astăzi ministrul adjunct al Agriculturii, Taras Vîsoţki, transmite Agerpres.

Taras Vîsoţki a declarat: "Fermierii recoltează mai mult grâu decât se aşteptau, aşa că va fi o revizuire a estimărilor de producţie în sens pozitiv şi acum o prognoză moderată arată că am putea recolta peste 50, chiar 55 de milioane de tone. În acelaşi timp, consumul intern este de aproximativ 18 milioane de tone, deci producţia va fi de trei ori mai mare decât consumul intern", conform sursei citate.

Recent şi uniunea traderilor de cereale din Ucraina (UGA) şi-a îmbunătăţit estimările referitorare la producţia combinată de cereale şi oleaginoase din 2023 cu aproximativ opt milioane de tone, până la 76,8 milioane de tone. Prognozele UGA includ o cantitate de 26,9 milioane tone de porumb, 20,2 milioane tone de grâu, 5,2 milioane tone de orz, 13,9 milioane tone de seminţe de floarea soarelui, 3,9 milioane tone de rapiţă şi 4,8 milioane de tone de soia boabe, precizează sursa citată.

Ministerul Agriculturii de la Kiev a informat că a cerut fermierilor să trimită planurile lor privind însămânţările în anul 2024 pentru a putea elabora o estimare preliminară cu privire la sezonul 2024/2025, relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sa si l bage n..., ca milogii astia ai slugoiului cia, coada de topor cerșenski, imi distrug si agricultura tarii mele si ma omoara si pe mine cu chimicalele lor. Arde i putineeeeeeeee ????????????

    1. Cu ce iti distruge tie agricultura? Spune-le asta securistilor cu firme de import cereale...daca nu le cumpara nimeni nu-ti distruge nici o agricultura...Acum sigur daca ucrainienii produc mai eficient, le iese costul de productie mai scazut si pot sa-l dea mai ieftin...iar lacomul de patron din tara ca sa-si creasca profitul cumpara cereale din Ucraina ieftine si nu scumpe din tara

      Mai ales ca ucrainenii sunt scutiti de taxe vamale,le da mana sa vanda cereale ieftine modificate genetic.Fie la ei,oricum,sunt oportunisti!

      Deci ce "taxa vamala" platesc producatorii romani de nu pot sa vanda mai ieftin ca ucrainienii:-)?...Poate ca ai nostri platesc "taxa de protectie":-)...ca asa se procedeaza cand nu produci cinstit ci prin "inginerii financiare"

    Politicienii romăni vor cumpăra tot ce are Ukraina.

    Nu numai cereale vând ieftin ci și miere,sticla, cauciuc ,etc.

    Fosforul de la aeriene e practic ingrasamant. Mai sunt si metale grele pe acolo dar o fi sanatos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb