Tarcea pune presiune pe Dragnea şi pe Toader

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iulie 2018

Tarcea pune presiune pe Dragnea şi pe Toader

Războiul dintre preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, şi ministrul Tudorel Toader nu pare să se încheie prea curând.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tarcea a acuzat faptul că Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din motive strict politice şi că de aceste motive nu ar fi străin actualul ministru al justiţiei, Tudorel Toader.

Imediat, Toader a simţit nevoia să îi răspundă prin intermediul paginii sale de facebook şefei ÎCCJ şi a întrebat-o pe Tarcea dacă, nu cumva, afirmaţiile ei la adresa lui sunt politice şi dacă are voie să facă astfel de afirmaţii în spaţiul public, în calitate de judecător al Curţii Supreme.

Cristina Tarcea a ales să răspundă la mesajul lui Tudorel Toader într-un mod cu totul neaşteptat. Preşedintele ÎCCJ a solicitat magistraţilor din subordine să redacteze, până la 1 septembrie, toate motivările restante la hotărârile pronunţate până la intrarea în vacanţa judecătorească. Măsura impusă de magistratul Cristina Tarcea pune o presiune imensă pentru liderul PSD Liviu Dragnea şi pentru acolitul său Darius Vâlcov, deoarece imediat ce vor aparea motivările în dosarele penale în care cei doi au fost condamnaţi în primă instanţă la pedepsa închisorii, se poate stabili primul termen pentru judecarea apelurilor la completele de cinci judecători ale Înaltei Curţi.

Practic, până la sfârşitul acestui an am putea să avem deja sentinţele definitive în dosarul angajărilor fictive din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, pentru instigare la abuz în serviciu, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Potrivit articolului 406 din Codul de procedură penală, redactarea şi semnarea hotărârii se fac în cel mult 30 de zile de la pronunţare şi se semnează de toţi membrii completului şi de grefier.

Sentinţa prin care Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani şi şase luni la închisoare cu executare a fost pronunţată pe 21 iunie, iar termenul de 30 de zile pentru redactarea motivării s-a împlinit sămbătă, 21 iulie.

Darius Vâlcov, consilierul lui Dragnea şi al prim-ministrului Viorica Dăncilă, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru corupţie în data de 8 februarie. Deşi au trecut aproape 6 luni de la pronunţare, motivarea încă nu a fost dată, ceea ce a dus la întârzierea fazei procesuale a apelului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb