Target Capital estimează un preţ cu 7% mai mic pentru acţiunile "Prebet" şi recomandă "vânzarea" lor

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2009

Analiştii de la "Target Capital" au revizuit, ieri, estimările anterioare privind preţul ţintă pentru titlurile "Prebet" Aiud (simbol PREB), de la 0,54 de lei la 0,52 de lei/acţiune, recomandând "vânzarea" lor. În prezent, acţiunile PREB se tranzacţionează la preţul de 0,56 de lei, cu 7,69% mai mare faţă de preţul estimat de "Target Capital" pentru următoarele 12 luni.

În primele nouă luni ale anului, societatea a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 23 milioane de lei, în scădere cu 7% faţă de aceeaşi perioa-dă din 2009. Comparativ cu primele trei trimestre din 2008, veniturile din exploatare ale societăţii au scăzut cu 14%, în timp ce cheltuielile de exploatare s-au contractat cu 17%, se arată în raportul "Target Capital". Prin urmare, rezultatul din exploatare a crescut cu 11% faţă de primele nouă luni din 2008, la aproximativ 3,4 milioane de lei.

Din operaţiuni financiare, societatea a înregistrat pierderi de 0,3 milioane de lei la 9 luni. Astfel, în perioada ianuarie-septembrie, anul acesta, compania a înregistrat un profit net de aproximativ 2,6 miliaone de lei, cu 18% sub nivelul din perioada similară a anului trecut.

"Apreciem favorabile rezultatele companiei în primele nouă luni, acestea situându-se peste estimările din scenariul nostru anterior", susţine Andrei Rădulescu, analist la casa de brokerj menţionată, adăugând: "Cu toate acestea, pe plan intern, climatul politic s-a deteriorat în ultimele săptămâni. Evenimentele din sfera politică au determinat instituţiile internaţionale să amâne acordarea tranşelor de finanţare stabilite conform Programelor semnate în primavara acestui an. Cu alte cuvinte, am asistat la amplificarea incertitudinilor în ceea ce priveşte evoluţia economiei interne în perioada următoare, în contextul reducerii credibilităţii finanţelor publice şi a tergiversarilor în ceea ce priveşte implementarea masurilor de ajustare a sectorului public. Sectorul construcţiilor civile ar putea resimţi aceste aspecte pe parcursul anului 2010".

Analistul citat a mai amintit şi de decizia Adunării Generale a Acţionarilor din 15 octombrie care a aprobat un termen de 9 luni pentru plata acţiunilor subscrise şi neplătite în cadrul majorării de capital decisă de AGA din 1 septembrie 2008, această plată putând fi efectuată în mai multe tranşe. Mai mulţi acţionari minoritari ai "Prebet", printre care şi fondul olandez MEI, au sesizat o serie de nereguli la majorarea de capital a companiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Va contraziceti domnilor. Societatea a venit cu rezultate bune, chiar peste asteptarile voastre, necesitatea investitiilor in infrastructura este foarte mare, asa ca nu a-ti explicat pe ce va bazati cand faceti o asemenea recomandare. Eu personal o sa cumpar si acum si tot anul viitor pentru ca actiunile au un potential fantastic. De "analistii" de la Target Capital m-am cam lamurit si cred ca nimeni nu-i mai baga in seama. Ei nu cunosc foarte bine limba romana dar vor sa faca pe analistii. Succes!

    Analistii de la "Target Capital" nu vor decat sa manipuleze pretul , ca sa poata cumpara ei mai ieftin .Prin obiectul lor de activitate ei se ocupa mai ales cu speculatii bursiere si daca acestea pot fi "ajutate" cu asa zise "analize" . Dealtfel rezultatele bune ale companiei la 9 luni (realizata in conditiile crizei actuale !) contrazic "analizele" celor de la "Target Capital" .

    Sunt de acord cu Catalin, si ar fi o intrebare: Cand pretul actiunilor a urcat de la 2.500 lei vechi/actiune la 82.000 lei vechi /actiune in mai putin de 2 luni in conditii de rezultate financiare mizerabile,ce au de spus analisti? Cum s-a motivat?

    Raspund eu. Aveau interes,si naivi pe piata precum tilinca si fondul olandez mei.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb