Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se poate considera, în mod oficial, începând de ieri, şef de partid. S-a scurs nu mai puţin de un an de la "divorţul" de PNL până când fostul premier a înscris Partidul Liberal Reformator la Tribunalul Bucureşti în Registrul Partidelor Politice. Problemele întâmpinate cu înscrierea partidului l-au obligat pe Călin Popescu Tăriceanu să candideze ca independent la alegerile prezidenţiale care au avut loc la sfârşitul anului trecut. Din acest moment, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu poate să discute în mod oficial o posibilă fuziune cu Partidul Conservator condus de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
La începutul lunii martie, liderul partidului Conservator anunţa că va purta mai multe runde de negocieri cu Călin Popescu Tăriceanu în legătură cu fuziunea dintre PC şi PLR. La vremea respectivă, discuţiile pe această temă au fost recunoscute şi de actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: "Există la nivelul PLR o totală deschidere pentru realizarea unei construcţii politice care să contureze a treia forţă politică majoră pe scena politică românească. Din ceea ce ştiu există şi la PC dorinţa de a analiza această formulă. Suntem într-o fază preliminară. Nu am început niciun fel de negocieri. Este normal ca fiecare dintre cele două partide întâi să analizeze intern, să sondeze terenul, să vadă care este disponibilitatea sau care nu este disponibilitatea pentru un asemenea proiect politic". Noul partid va fi condus după modelul PNL, de doi co-preşedinţi, urmând ca în alegerile de anul viitor (locale şi parlamentare) partidul să aibă liste proprii, fără să mai intre în alianţă cu o altă forţă politică, după modelul consacrat până acum. Un alt lucru interesant este că noul partid va renunţa la titulatura de Conservator, îşi va schimba sigla şi va avea o cu totul altă doctrină, practic este vorba de o ruptură devinitivă de formaţiunea politică, creată de Dan Voiculescu. Acest fapt a stârnit nemulţumire printre parlamentarii PC, senatorul Dumitru Pelican a ameninţat că îşi va da demisia dacă se face fuziune cu PLR, o poziţie similară având şi Cristiana Anghel care l-a atacat dur pe Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, Cristian Popescu Piedone, Maria Grapini şi Ilie Năstase se opun acestei fuziuni.
1. pe bune ?
(mesaj trimis de ion în data de 01.04.2015, 08:52)
azi e 1 . 04 .2015 .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de vasile în data de 01.04.2015, 16:10)
PC este un partid cu vechime. Ar fi pacat sa va compromiteti cu partidul lui Tariceanu.... un mafiot si un speculativ.care nu-si urmareste alceva decat interesele personale.