Tarifele RCA de anul viitor, între -5% şi +15% faţă de 2010

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 noiembrie 2010

Tarifele RCA de anul viitor, între -5% şi +15% faţă de 2010

Tarifele RCA stabilite pentru gama medie de asiguraţi persoane fizice (care deţin autoturisme având capacităţi cilindrice între 1200 - 1600 cmc şi vârste între aproximativ 30 şi 50 ani) variază, în medie, cu minus 5% până la plus 15% faţă de cele practicate pentru 2010, anunţă Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, după ce 4 societăţi de asigurare au notificat-o cu privire la tarifele de primă stabilite pentru 2011.

Mai mult decât atât, datorită reglementărilor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor referitoare la sistemul bonus-malus, societăţile de asigurare sunt obligate ca, la tarifele rezultate după aplicarea coeficienţilor proprii de corecţie, să acorde bonus persoanelor care nu au provocat accidente (adică să reducă tariful de primă) sau, după caz, să aplice malus persoanelor care au provocat daune (să majoreze prima).

"Persoanele care au încheiat asigurarea RCA în 2010, pentru un an de zile, şi nu au provocat accidente în 2009 ştiu foarte bine că au beneficiat de o reducere a tarifului de primă cu 10% ca urmare a aplicării sis-temului bonus-malus. Din datele primite de la societăţi rezultă faptul că, până acum, peste 90% din asiguraţii RCA au primit bonus şi ne aşteptăm ca acest procent să nu se modifice semnificativ", a declarat preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu.

Prin aplicarea sistemului bonus-malus, cei care nu au provocat accidente doi ani consecutivi, adică nici în 2009, dar nici în 2010, vor beneficia de un bonus şi mai mare, respectiv de 20%, dacă vor încheia asigurarea pe un an de zile.

"Este de aşteptat să primim notificări şi de la alte societăţi de asigurare. Având în vedere faptul că notificările deja primite provin de la societăţi care deţin o treime din piaţa asigurărilor obligatorii RCA, este puţin probabil că celelalte companii să aplice majorări semnificativ diferite de acestea", a adăugat Angela Toncescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb