"Tata Motors" ar putea participa la privatizarea "Daewoo" Craiova

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 16 ianuarie 2007

"Tata Motors" ar putea participa la privatizarea "Daewoo" Craiova

Producătorul indian de automobile Tata Motors ar putea lua parte la licitaţia pentru cumpărarea uzinei Daewoo Craiova, dar mai întâi va evalua uzina, pentru a lua o decizie finală, au spus ieri surse apropiate proiectului, citate de NewsIn. Tata Motors va examina şi va evalua uzina craioveană, iar dacă rezultatele vor fi satisfăcătoare, Tata Motors va participa la licitaţia care va stabili noul proprietar al uzinei.

Tata Motors este cel mai mare producător indian de autoturisme şi vehicule comerciale. Compania face parte din Tata Group, conglomerat format din 96 de companii cu venituri totale de peste 20 miliarde dolari în anul fiscal 2005 - 2006. Tata Group operează în şapte sectoare ale industriei şi are fabrici în 40 de ţări. Tata Motors exportă şi în Europa de Vest, iar în 2001 a cumpărat o uzină de camioane Daewoo din Coreea de Sud. În 2005, indienii au devenit proprietarii unei fabrici Nissan în Africa de Sud. Recent, Tata Motors a semnat un joint-venture în valoare de peste 650 milioane euro pentru a produce maşini împreună cu Fiat, la uzina pe care italienii o au în India. Tata Motors va concura pentru uzina Daewoo cu General Motors şi Ford, Alianţa Renault - Nissan, care iniţial era interesată de fabrică, a lăsat să se înţeleagă că nu va mai participa, în timp ce chinezii de la Chery nu au mai făcut niciun anunţ legat de subiectul Daewoo.

Uzina craioveană are în prezent mai mult de 4.000 de angajaţi şi produce anual 25.000 de automobile, deşi capacitatea este de cinci ori mai mare. Statul român, reprezentat de Automobile Craiova, a redobândit în august 2006 controlul asupra fabricii de automobile Daewoo, prin semnarea contractului de transfer de acţiuni şi tranzacţie asupra creanţelor între Daewoo Motor Co. Ltd Coreea şi Daewoo Automobile România.

Guvernul a decis, pe 10 ianuarie, înfiinţarea comisiei de privatizare a Daewoo Craiova, al cărei preşedinte a fost numit ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu. În comisie au fost numiţi şi câţiva miniştrii care apoi au decis să se retragă din ea. Astfel, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat că se retrage din comisia de privatizare motivând că nu a cerut să facă parte din ea. Berceanu a declarat că speră ca Daewoo să îşi găsească un nou proprietar la vară. De asemenea, ministrul muncii, Gheorghe Barbu a anunţat vineri că se retrage şi el, deoarece nu are timp suficient să se ocupe de subiectul Daewoo.

Victor Iuscenko: Ucraina este interesată de "Daewoo"

Presedintele Ucrainei, Victor Iuscenko, a declarat luni, într-o conferinta de presa comună cu presedintele Traian Basescu, ca tara sa este interesata în privatizarea societatii Daewoo Craiova. "Dorinta partii ucrainene este de a participa la privatizarea societatii Daewoo", a spus Iuscenko, fara a insista asupra acestui subiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb