TAXA DE SOLIDARITATE UNPR depune un proiect de lege care prevede taxarea averilor

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie #Legislatie / 21 iulie 2010

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) va depune, în cursul acestei săptămâni, la Camera Deputaţilor proiectul de lege privind taxa de solidaritate, urmând ca el să intre în dezbaterea Legislativului după 1 septembrie, imediat ce va începe sesiunea parlamentară sau într-o eventuală sesiune extraordinară, a declarat, ieri, la finalul Biroului Politic Permanent Naţional, preşedintele executiv al partidului, Gabriel Oprea.

Potrivit Agerpres, Gabriel Oprea a explicat: "UNPR a finalizat proiectul privind introducerea impozitului de solidaritate, măsură prin care vor fi taxate suplimentar averile mari şi foarte mari. Obiectivul acestui proiect este acela de a creşte încasările la buget şi de a contribui astfel la echilibrarea bugetului de pensii. (...) Impozitul de solidaritate este o măsură bine argumentată, atât economic, cât şi social. Am discutat, în ultimele săptămâni, cu numeroşi specialişti şi concluzia la care am ajuns este că măsura pe care o propunem va avea un impact benefic asupra încasărilor la buget"".

Potrivit lui Oprea, în forma propusă de UNPR, impozitul pe averea afişată ar putea aduce, anual, la bugetul de stat, fonduri între 2 şi 3 miliarde de euro.

Gabriel Oprea a precizat: ""Concret, aproximativ 300.000 de oameni vor plăti o sumă medie anuală de 10.000 de euro fiecare, ca impozit pe avere. În viziunea noastră, acest impozit trebuie să funcţioneze pe o perioadă determinată, de trei ani. UNPR susţine ca, în această perioadă, banii obţinuţi din impozitul pe averea afişată să fie dirijaţi către pensii, pentru echilibrarea bugetului. Pe timp de criză, foarte mulţi oameni sunt afectaţi, dar nicio categorie nu suferă mai mult decât pensionarii. Obiectivul nostru este ca, prin intermediul acestui proiect, să-i punem la adăpost pe pensionari în perioada grea pe care o traversăm"".

Liderul UNPR a spus că, în perioada următoare, reprezentanţii partidului vor discuta cu celelalte partide din coaliţia de guvernământ şi cu cele din Opoziţie pentru a obţine sprijinul cât mai multor parlamentari pentru introducerea impozitului de solidaritate şi pentru urgentarea adoptării acestui act normativ.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Din cate am inteles acest proiect este un succes in tari precum Grecia sau Israel. E nevoie numai de vointa politica si apoi un sistem de date fff bine pus la punct. Sper sa se concretizeze.

    Si in Germania cei cu averi mai sunt impoziati suplimentar de fiscul german. O initiativa foarte buna care trebuia mai demult luata.

    Nu se ia decat de la cei bogati. Prin legea care au initiat-o UNPR-ul condus de Oprea, cei care detin averi care trec peste anumite plafoane vor fi impozitate suplimentar, pe o perioada determinata.

    1% nu e mult pentru bogatii acestei tari dar este foarte necesar pentru bugetul de pensii. O initiativa indrazneata care ajuta intradevar si poate avea un impact pozitiv in urmatoarea perioada.

    normal ca sunt de acord cu ce propune oprea, ca nu o sa ia de la mine care sunt un parlit ci de la cei avuti.

    1. Parlit ca tine sunt si eu si multe milioane de oameni din aceasta tara. Oprea propune o lege super, sa i-a un impozit suplimentar de la cei care au bogatii.

    O initiativa de bun simt propusa de Oprea. Solidaritatea este la indemana celor cu bani multi din tara asta, macar in aceasta perioada grea prin care trecem.

    averile s-au facut pe seama oamenilor de rand care nici in timpul muncii nu au avut un nivel de trai satisfacator si nici acum cand sunt pensionari. cotizarea insignifianta a bogatilor la fondul de pensii este inainte de toate o chestiune morala nu de solidaritate. solidaritatea este la noi pensionarii care din putinul pensiei am donat cate 1, 2 sau 10 lei pentru cei si mai napastuiti ca noi. va multumesc domnule Oprea ca va ganditi si la noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb