Telecom Italia ar putea fi preluat de o companie din Hong Kong

F.A.
Internaţional / 14 aprilie 2013

Telecom Italia ar putea fi preluat de o companie din Hong Kong

Telecom Italia a anunţat că Hutchinson Whampoa, înregistrat în Hong Kong şi controlat de miliardarul Li Ka-shing, doreşte să preia participaţia majoritară, în urma unei fuziuni între fostul monopol de telecomunicaţii din Italia şi subsidiara grupului asiatic, potrivit Bloomberg, citată de Mediafax.

Telecom Italia, cel mai mare operator italian de telecomunicaţii, se află în negocieri pentru o fuziune cu 3 Italia, al patrulea jucător de pe piaţă, deţinut de Hutchinson.

Grupul italian, fosta companie monopol de telecomunicaţii, a precizat într-un comunicat că Hutchinson va deveni principalul acţionar al companiei dacă va avea loc o tranzacţie.

În prezent, grupul spaniol Telefonica, banca italiană Intesa Sanpaolo, compania de asigurări Assicurazioni Generali şi grupul Mediobanca deţin 22,4% din Telecom Italia. Reprezentanţii celor patru companii au refuzat să comenteze informaţiile.

O sursă apropiată situaţiei a declarat că datoria netă ridicată a Telecom Italia, de 28,3 miliarde euro la sfârşitul anului trecut, reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Hutchinson.

Valoarea de piaţă a Telecom Italia este de 11,5 miliarde euro, faţă de 1,5 miliarde euro, în cazul 3 Italia.

Comisia desemnată de Telecom Italia pentru negocierile cu Hutchinson este codusă de directorul general al companiei, Franco Bernabe, însă include şi reprezentanţi din partea Telefonica, Intesa Sanpaolo şi Generali, semn că unii acţionari ar putea fi nemulţumiţi de condiţiile negociate de operator.

Telecom Italia a adoptat măsuri precum vânzarea activelor şi concedieri de personal în încercarea de a reduce datoriile şi de a obţine finanţare pentru investiţii.

În decembrie, companai a respins o ofertă din partea miliardarului egiptean Naguib Sawiris, care dorea să cumpere acţiuni nou emise în valoare de 2 miliarde euro.

Asociaţia Asati, care reprezintă o parte dintre acţionarii minoritari ai Telecom Italia, consideră că fuziunea cu 3 Italia ar fi viabilă numai în urma unei investiţii majore din partea Hutchinson.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb