TENTATIVĂ DEJUCATĂ Asasinarea lui Vlad Plahotniuc a fost comandată, pentru suma de 200.000 de dolari

Internaţional / 9 aprilie 2017

Vlad Plahotniuc (Sursa foto: Facebook)

Vlad Plahotniuc (Sursa foto: Facebook)

Tentativa de asasinare a controversatului om de afaceri moldovean Vlad Plahotniuc a fost comandată de două persoane, dintre care una se află la Moscova, iar cei care urmau să execute omorul au primit un avans de 100.000 de dolari şi urmau să mai primească încă 100.000, au anunţat ieri procurorii de la Chişinău, citaţi de Agora.md.

Omorul ar fi urmat să aibă loc fie prin împuşcare, fie prin lansarea de grenade în preajma sediului Global Business Center, transmite Hotnews.

Anchetatorii din ţara vecină susţin şi că asasinii plătiţi aveau pregătit şi un automobil cu numere lituaniene cu care să plece peste hotare după săvârşirea omorului.

Vitalie Busuioc, unul dintre procurorii moldoveni care anchetează cazul, a declarat că au fost reţinute 8 persoane - 6 cetăţeni moldoveni şi 2 ucraineni. Majoritatea au antecedente penale deosebit de grave.

Vitalie Busuioc a declarat: "Printre ei se află atât executori ai asasinatului, intermediari, persoane de legătură şi cei care au contribuit într-o anumită măsură la acţiuni. Fiecare persoană avea un rol concret şi ştia bine ce acţiuni trebuie să execute".

Omorul a fost comandat, potrivit procurorilor moldoveni, de doi cetăţeni ai Republicii Moldova, dintre care unul se află la Moscova.

Procurorul Vitalie Busuioc a precizat: "S-a stabilit indubitabil legătura grupului cu unul din comanditari, cel aflat la Moscova, cunoscut în lumea criminală atât în Republica Modova, cât şi în Rusia. În urma percheziţiilor au fost depistate patru grenade, două pistoale cu amortizator, muniţii, staţii de radio speciale, obiecte de deghizare precum peruci, mustăţi, dar şi telefoane de unică folosinţă. De asemenea au fost depistate şi acte".

Oligarhul Vladimir Plahotniuc este considerat cel mai influent om din Republica Moldova şi este suspectat că este responsabil de orchestrarea "Jafului secolului" - furtul a un miliard de dolari din rezervele Băncii Naţionale a Moldovei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cand titlul este formulat "de la Moscova", toata lumea de bun-simt intelege "de la Kremlin". Cand colo, daca citesti ce spun procurorii, era un membru al lumii criminale din Rusia ce locuieste in Moscova.

    Halal presa. 

    1. Dupa acelasi principiu, cand unul dintre clanurile din Bucuresti, al sportivilor, face o crima, atunci "crima a fost platita de la Bucuresti" ar putea fi titlul Le Monde.

      Am rectificat, mulţumim pentru sesizare.

      draga Redactie, ati uitat Sa mentionati ca in anul 2011 sediul BCR SA Bucuresti a fost in mod contabil teleportat si transformat in BCR Chisinau S.A....La Multi Ani pentru Maestrul Florian

      Din ce stiu,adica articole si comentarii semnate de Make,este ateu,deci nu cred ca are vreo treaba cu sarbatoarea crestina de azi,Floriile...

      Este prima persoana din Romania care a vorbit cu subject si predicat despre riscul reputational. AR Mai fi si domnii Florin Georgescu si Mugur Isarescu carora de asemenea le uram La Multi Ani. Aici insa nu din motive ateiste ci datorita invataturii crestine...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb