Teodor Atanasiu nu a putut să îşi susţină discursul la CN al PNL, fiind huiduit

Politică / 24 mai 2015

Teodor Atanasiu nu a putut să îşi susţină discursul la CN al PNL, fiind huiduit

Copreşedinţii PNL susţin că incidentul stenogramelor de la Bistriţa a fost depăşit

Predoiu: Sunt partener cu domnul Atanasiu

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu nu a putut să îşi susţină discursul, sâmbătă, la Consiliul Naţional al partidului de la Piteşti, după ce o parte din cei prezenţi în sală l-au huiduit şi i-au strigat "Scuze! Scuze!", el plecând de pe scenă spunându-le colegilor: "Mulţumesc pentru primire"

La începutul lunii mai, presa a difuzat o înregistrare cu Teodor Atanasiu care vorbea într-o şedinţă a vechiului PNL despre faptul că membrilor PDL li s-ar fi dat iluzia că o să aibă prim-ministru, prin Cătălin Predoiu, dar că nu îl vor avea. Totodată, Atanasiu ar mai fi spus că cei din garda PDL ""o să dispară rând pe rând"", pentru că nu ar mai fi nevoie de ei.

Teodor Atanasiu a fost primit cu huiduieli, sâmbătă, în momentul în care mers la pupitru şi a vrut să ia cuvântul la Consiliul Naţional (CN) al PNL, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură din Piteşti.

După începerea discursului, o parte din cei prezenţi în sală au început să-i strige lui Atanasiu "Scuze! Scuze!".

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a încercat să îi calmeze pe contestatarii lui Atanasiu, făcând apel la unitate: "Noi am avut acum două săptămâni o analiză colegială faţă de stenogramele care apăruseră, de la Bistriţa, şi pot să vă spun că am trecut peste toate tensiunile dintre noi. Sper să nu mai avem ocazia să discutăm despre astfel de lucruri şi eu îmi cer scuze pentru cei care nu au avut puterea să treacă peste aceste supărări. Practic, dacă nu aveam forţa, la un moment dat, să trecem peste situaţii care ne-

Şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu a apreciat că că întreaga conducere a partidului a trecut peste incidentul cauzat de înregistrările cu Teodor Atanasiu. "Am trecut peste acel incident şi, dacă ne uităm la tabloul complex al fuziunii, constatăm că a fost ceva ce poate fi depăşit. Şi eu, şi Vasile Blaga, şi Cătălin Predoiu, şi Teodor Atanasiu, şi Marian Petrache, şi Gheorghe Flutur, şi mulţi alţii suntem în aceeaşi echipă", a declarat Gorghiu.

Apelul acestora a fost însă ignorat, astfel că Teodor Atanasiu şi-a întrerupt discursul şi a plecat de pe scenă, spunându-le colegilor săi din PNL: "Vă mulţumesc pentru primire".

Cei care l-au împiedicat pe Atanasiu să îşi susţină discursul l-au aclamat apoi pe Cătălin Predoiu.

Stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţa şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL au fost publicate la jumătatea lunii mai de un site. "Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept, chiar dacă în Bistriţa e puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul, locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!", spune în discuţii prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

La discuţiile redate în stenograme au participat şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu, precum şi secretarul general al PNL Marian Petrache.

În 11 mai, după ce stenogramele au apărut în presă, Teodor Atanasiu declara că stenogramele "nu au legătură cu realitatea, şi că frânturi din aceste discuţii sunt veridice, dar scoase din context", adăugând că îi pare rău că s-a dedus că doreşte scindarea partidului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca e sa judecam putin mai la "rece" ..sincer va spun ca d-nul Predoiu nu prezinta o garantie ca si un prim ministru in actuala conjunctura... A trecut atata timp pana sa poata prezenta un program de guvernare.... Acum in conditiile actuale cand aceasta tara a trecut prin atatea frustrari... Acum cand avem atata de recuperat... Am ramas in urma multor tari ca nivel scazut din toate punctele de vedere... e necesar de un prim ministru cu o mai bogata experienta manageriala..,sa aiba o viziune mult mai ampla in mai multe domenii ... etc. Ca sa nu mai lungesc prea mult asi vrea sa va dau un exemplu de persoana care parerea mea ar fi potrivita pentru o astfel de functie,doar ca are deja o varsta ..pentru care se pune la indoiala ocuparea unei astfel de functie. .Este vorba de fostul Director de la Dacia Pitesti d-nul Stroe.. Urmariti va rog tot CV ul d-lui se vedeti cum sa luptat sa ajunga Dacia Cokibasi acolo unde este acum si cu care multi se lauda[fara a avea merite} ca e o societate care pe langa ea participa la industria auto, singura industrie care dupa revolutie a avut un ascedent laudabil .. Vedeti care este povnderea ind .auto in exportul din Romania.. Ce ne faceam azi daca toate ramurile industriale ar fi ajuns macar la un nivel apropiat acestei industrii ??. O astfel de persoana trebuie azi intr-o astfel de functie... cu initiative si multa actiune manageriala si orientare spre a aduce aceasta tara intr-un progres pe care-l merita. Poate ca propunerea mea este tardiva...,dar vreau doar sa arat care ar fi modelul unui viitor prim ministr.. Sunt convins ca sunt si alte persoane ,...dar atunci hai sa incepem cu cineva care intradevar se poate merge pe un "salt". Nu mai avem timp de -incercari...hai sa vedem....trebuie gasit o persoana direct la "sigur"..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb