TEODOROVICI: "Nu există o intenţie privind limitarea creditării"

M.D.
Macroeconomie / 16 iunie 2018

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, astăzi, la Neptun, că nu există o intenţie a Băncii Naţionale de a limita în vreun fel creditarea şi a anunţat că va exista o analiză pentru a se ajunge la cea mai bună variantă pentru măsuri sustenabile economic.

"Nu a fost şi nu este este o intenţie a BNR de a limita creditarea. A fost o discuţie în cadrul Consiliului Naţional pentru supraveghere macro prudenţială vizavi de această analiză pe care BNR trebuie să o efectueze, o analiză a pieţei în general a profilului celui care doreşte un împrumut, care se creditează, zona pentru care este nevoie. Şi după ce această analiză va fi prezentată în Consiliu, atunci Ministerul Finanţelor, împreună cu cei prezenţi la acea discuţie vom analiza exact care este cea mai bună variantă, pentru ca Romania să aibă o creştere sustenabilă. Nimeni nu vrea sa impună niciun plafon de creditare Poziţia mea o ştiţi - sunt adeptul libertăţilor ca oamenii să se împrumute pentru nevoile curente pe care le au, că sunt persoane fizice, că sunt agenţi economici, pentru că pentru fără creditare piaţa în sine nu se mişcă", a susţinut Teodorovici, într-o declaraţie de presă la Neptun, unde a fost prezent la Şcoala politică a TSD.

El a reafirmat, pe de altă parte, că unul dintre factorii care contribuie la creşterea inflaţiei este preţul petrolului.

"Ca să scadă preţurile este nevoie o oferta cat mai largă, diversă şi consistentă. Este ceea ce ne dorim la Guvern, de la Parlament, de la coaliţia guvernamentală - ca în economie lucrurile să se schimbe în această direcţie. Partea de investiţii pe zona publică trebuie să fie una activată, aşa cum ne dorim şi, împreună cu măsurile pe care le luăm pentru a stimula zona economică, lucrurile vor reveni la normal. În economie nu cred că cineva - poate mai sunt unii - îşi poate închipui că poţi butona după cum ai vrea să fie ", a mai declarat Teodorovici.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. saptemii de acte la banca ca sati dea un imprumut de ex eu gasesc o casa de cumparat ieftina merg la banca banca imediat trimite evaluatorul si daca ne intelegem banii imediat nu ce salariu ai citi bani ai mai imprumutat de ce nu ai dat inapoi la cutare camatar daca eu nu platesc ratele banca nu pierde are bunul imobil il poate vinde si recupera banii dar daca eu reusesc sa vind casa mai departe cu un pret superior sint in cistig si iata cum am obtinut veniturile mele dupa ce inainte nu am avit veniturile mele sint mintea mea inteligenta mea ok

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb