"Terapia" Cluj-Napoca: investiţii de peste 5 milioane de dolari

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 6 februarie 2004

"Terapia" Cluj-Napoca trece printr-un proces de restructurare şi modernizare şi se va orienta spre creşterea producţiei de farmaceutice şi limitarea celei de produse chimice. Compania deţine aproape 4% din piaţa internă a medicamentelor. "Obiectivul nostru este să creştem semnificativ vînzările şi cota de piaţă", spune Stephen Stead, directorul general al societăţii "Terapia".

Acţionarii producătorului de farmaceutice "Terapia" Cluj-Napoca au aprobat, în această săptămînă, majorarea capitalului social al societăţii cu 4 milioane de dolari (130 miliarde de lei).

"Avem un plan de investiţii în valoare de peste 5 milioane de dolari, destinat modernizării şi dotării fabricii de produse injectabile, realizării unui nou depozit şi a unui centru logistic, modernizărilor IT şi a utilităţilor şi dezvoltării activităţii de distribuţie şi vînzări", a declarat pentru ziarul BURSA Stephen Stead, noul director general al "Terapia". "Alături de aceste cheltuieli de capital, vom aloca importante resurse financiare programelor de depoluare, autorizării de noi produse şi asigurării capitalului de lucru, ca să susţinem creşterea vînzărilor", a adăugat domnul Stead.

Compania clujeană trece printr-un program de restructurare şi modernizare şi se va orienta spre creşterea producţiei farmaceutice, limitînd partea de produse chimice. "Obiectul principal de activitate al companiei noastre este producţia de farmaceutice şi, prin urmare, ne dezvoltăm afacerea de bază", ne-a explicat Stephen Stead, adăugînd: "Pe piaţa medicamentelor vor fi oportunităţi foarte bune în anii următori: o serie de produse originale vor ieşi de sub protecţia de marcă, piaţa internă este în progres şi vrem să ne creştem cota deţinută. Afacerea cu produse chimice ar necesita investiţii importante şi resurse pentru curăţirea locaţiilor poluate, ca şi noi tehnologii, iar profitul pe care îl estimăm din această activitate nu ar acoperi investiţiile". În opinia domnului Stead, această situaţie este una tipică pentru multe companii farmaceutice europene, care îşi externalizează fabricarea de produse chimice. Schimbările în structura organizaţională vor avea ca efect şi dis-ponibilizarea a 150 de salariaţi, provenind din departamentele care urmează să fie închise sau restructurate.

Potrivit domnului Stead, "Terapia" avea, în trimestrul trei al anului trecut, o cotă de piaţă de aproape 4%. "Obiectivul nostru este să creştem semnificativ atît vînzările, cît şi cota de piaţă", a precizat Stephen Stead.

Societatea clujeană este deţinută în proporţie de 94% de "Terapia Holding", care a ajuns la această participaţie după derularea a două oferte publice de preluare.

"Terapia Holding" este controlată de "Net Quotient Europe", înregistrată în Olanda şi deţinută de "Advent Central & Eastern Europe" II, fond de investiţii administrat de compania americană "Advent International".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb