TeraPlast solicită ajutor de stat pentru investiţii de 7,9 milioane de euro

S.B.
Piaţa de Capital #Construcţii / 1 octombrie 2020

TeraPlast solicită ajutor de stat pentru investiţii de 7,9 milioane de euro

TeraPlast a depus primul proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu numele "Creşterea competitivităţii TeraPlast SA prin achiziţionarea de utilaje performante şi realizarea de construcţii noi". Acesta este primul proiect din cadrul investiţiilor de peste 20 milioane de euro anunţate de către companie la începutul lunii septembrie, potrivit unui comunicat al companiei.

Valoarea totală a proiectului depus este de 7,9 milioane de euro, din care 50% reprezintă ajutorul de stat solicitat.

Proiectul depus de TeraPlast vizează extinderea capacităţii de producţie a liniei de business Instalaţii, mai exact a portofoliului de ţevi şi fittinguri. Implementarea proiectului va fi finalizată în aprilie 2022, iar în urma acestuia vor fi create 45 de locuri de muncă.

În 2018, Grupul TeraPlast a primit acordurile de finanţare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investiţii la Wetterbest, TeraPlast şi TeraGlass. Valoarea totală a investiţiilor a fost de peste 13 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit, în total, 6,3 milioane de euro ajutor de stat.

"Suntem un grup în continuă dezvoltare, cu spirit antreprenorial, al cărui istorie de dezvoltare a adus valoare adăugată de fiecare dată. Ne continuăm dezvoltarea, iar proiectul de faţă este primul dintre proiectele de investiţii în urma cărora ne aducem contribuţia la reducerea dependenţei României de importuri. Vom folosi aceeaşi tehnologie şi aceleaşi materii prime ca şi concurenţii noştri din Europa de Vest, deci vom oferi produse la aceleaşi standarde de calitate. Ajutoarele de stat sunt cel mai bun instrument prin care statul îşi poate arăta susţinerea pentru producătorii din România" a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vreti 8 mil euro si creati doar 45 locuri de munca? Serios???

    1. Si astea 45 tot pt prieteni...ca deh asa v-a invatat pesedeu pe toti in astia 30 de ani

      OAMENI BUNI , NU TREBUIE SA FITI FOARTE SUPARATI !!! AM MAI SCRIS , SI IN ALT ARTICOL , CU PRIVIRE TOT LA SOCIETATEA TERAPLAST !!! GOIA NU BAGA MANA IN BUZUNARELE NIMANUI !!! EL , PUR SI SIMPLU , CERE !!! STITI CU TOTII CA , PROSTUL NU E ALA CARE CERE , CI ALA CARE DA !!! STITI VORBA ALA DIN BATRANI : FOAIE VERDE , DE DAI , N-AI !!! IA NU DA , SA VEZI CUM AI !!! SI CUM BUGETUL DE STAT , E DE FAPT AL NIMANUI , SANT MARI SANSE CA CEREREA LUI , SA FIE APROBATA !!! IN ROMANIA , CAPITALISMUL ADEVARAT , INCA NU A VENIT !!! SANTEM UN FEL DE CUBANEZI , AI EUROPEI !!! EL CUBA , LIBRE !!! DA , EL ROMANIA LIBRE !!! CU MILIOANE DE COMUNISTI , IMPRASTIATI PESTE TOT , SI IN TOT FELUL DE FUNCTII DE CONDUCERE , CEI MAI MULTI DINTRE EI , NISTE AFONI IN GANDIRE CAPITALISTA , ATENTI DOAR LA CASTIGURILE LOR PERSONALE , CE VA MAI MIRA , CA LUCRURILE EVOLUEAZA ASA ??? NE-AM REANTORS INAPOI , LA VREMURILE FANARIOTILOR !!! SI STITI , CE FACEAU FANARIOTII ??? ADUNAU SI STRANGEAU SUME ENORME DE PRODUSE , SI DE BANI DE AUR DIN ROMANIA , PE CARE APOI AI TRANSFERAU PESTE HOTARE , LA EI ACASA !!! S-AU , IN VREMURILE NOASTRE , IN CONTURI DIN STRAINATATE !!! DE CE ??? PENTRU CA SA POATE !!! PENTRU CA E LOC !!! SI , DE CE E LOC ??? PENTRU CA ROMANIA , ESTE TARA NIMANUI !!! SI NU ESTE TARA NIMANUI , DE AZI , DE IERI !!! ESTE DIN AUGUST 1944 , CAND ARMATA SOVIETICA A INTRAT AICI , SI A ASEZAT LA PUTERE IN ROMANIA , NISTE AFONI !!! MILIOANELE DE COMUNISTI ROMANI , CARE MAI SANT ACUM , INCA IN VIATA , PUN PIEDICI PESTE PIEDICI , LA ORICE PAS INAINTE , INCERCAT DE ACEASTA SARMANA , SI CHINUITA TARA !!! REVENIND LA DOMNUL GOIA : PAI CE , NUMAI EL CERE AJUTOR DE STAT ??? TOTI BOGATASII ROMANI , CU AVERI DE MILIOANE SI ZECI DE MILIOANE DE LEI , S-AU DE EURO , CER AJUTOR DE STAT !!! DE CE ??? PENTRU CA , E LOC !!! PENTRU CA , AU NASCOCIT LEGI , TOT EI , PENTRU EI !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb