"Termoelectrica" amână vânzarea CET II Oradea pentru că nu s-au găsit cumpărători

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 aprilie 2008

Compania Termoelectrica a amânat pentru a cincea oară licitaţia pentu vânzarea centralei CET II Oradea, întrucât nu s-au găsit cumpărători, au declarat vineri reprezentanţi ai companiei, citaţi de NewsIn.

"Chiar azi (n.r. 11 aprilie 2008) am dat un anunţ că următoarea data limită pentru depunerea ofertelor este 5 mai, ora 15.00. Pe 6 mai va avea loc analiza documentaţiei, iar pe 7 mai 2008 are loc licitaţia propriu-zisă. La termenul anterior, care era 7 aprilie, nu a depus nimeni ofertă. S-au cumpărat 3-4 caiete de sarcini, dar nimeni nu a depus documentaţia în vederea participării la licitaţie", au declarat vineri oficiali ai Termoelectrica.

Potrivit acestora, preţul de pornire a scăzut, comparativ cu ultimul termen când fusese stabilită ultima licitaţie şi acum este de 168.655.000 lei, fără TVA, faţă de 189.655.000 lei, preţul vechi de pornire. (n.r. Conform legii, pe clădirile şi terenul aferente nu se va plăti TVA.)

Centrala de la Oradea se va vinde integral, în starea în care se află. Anul trecut, CET II Oradea fusese evaluată de compania Termoelectrica, cea care o deţine, la circa 210 milioane lei.

"Valoarea o reprezintă terenul şi clădirile aferente, şi mai puţin fierul de acolo. CET II Oradea are 125 ha de teren, din care circa 90 de hectare reprezintă depozitul de zgură şi cenuşă", potrivit oficialilor Termoelectrica.

Potenţialul cumpărător va prelua şi toate obligaţiile de mediu.

În cadrul licitaţiilor trecute, au cumpărat caiete de sarcini şi s-au arătat interesate companiile CEZ din Cehia şi Electrabel din Belgia.

Termoelectrica este producător de energie electrică şi termică prin arderea combustibililor fosili (cărbune) şi hidrocarburi (gaze naturale şi păcură).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb