Uniunea Europeană a pierdut 180 miliarde de euro din PIB din cauza terorismului între 2004 şi 2016. Marea Britanie (43,7 miliarde de euro) şi Franţa (43 miliarde euro), au suferit cele mai mari pierderi, urmate de Spania (40,8 miliarde de euro) şi Germania (19,2 miliarde de euro), relatează ZeroHedge.
"Dincolo de cei care au fost direct afectaţi fizic de atacurile teroriste, acoperirea extensivă a atacurilor teroriste prin intermediul mai multor canale mass-media şi a reţelelor sociale au crescut substanţial numărul oamenilor şi al companiilor care ar putea fi afectate psihologic, ceea ce afectează ulterior comportamentul lor economic", conform unui studiu transmis de Rand Corporation.
Noi statistici provin de la biroul britanic de combatere a terorismului. Statisticile susţin că 441 de persoane au fost arestate în Marea Britanie pentru terorism numai în ultimul an şi 4182 de la atacurile din 11 septembrie 2001. Ameninţarea terorismului epuizează Europa.
Potrivit "cărţii negre" spaniole a terorismului, 658 europeni au fost ucişi în atacuri teroriste pe teritoriul european, în timp ce 1029 europeni au fost victime pe teritorii străine. Jumătate din armata franceză a fost trimisă pentru a proteja instituţiile civile, cum ar fi şcolile, monumentele şi siturile religioase.
Armatele Europei sunt epuizate de la patrularea străzilor, până la punctul în care planificatorii NATO se tem acum că armatele europene "ar putea deveni mai bune în păstrarea gărilor şi aeroporturilor decât în lupta împotriva războaielor". Un ofiţer care s-a întors de curând din Afganistan pentru gardă în Belgia a spus: "Stăm în jur ca nişte vase de flori, aşteptând să fie distruse". Germania a trimis, de asemenea, trupe în străzi pentru prima dată de la cel de-al doilea război mondial, spune Giulio Meotti pentru Institutul Gatestone.
Este Europa cu adevărat serioasă în ceea ce priveşte războiul împotriva teroriştilor? Revista franceză Causeur tocmai a numit-o "sindromul Batman".
"Cum putem respecta o societate care este prea laşă pentru a lupta împotriva celor care îi ameninţă pe cetăţeni şi care demonstrează slăbiciunea ei căutând în mod sistematic preţul celor mai nerezonabile locuinţe? Este "sindromul Batman" :eroul refuză să omoare, el salvează în mod sistematic pe inamicul său care scapă şi ucide noi victime până când eroul îl prinde şi aşa mai departe".
Franţa este acum aproape să elibereze cel puţin 50 de terorişti din închisoare. Marea Britanie este, de asemenea, datorată eliberării a 80 de fundamentalişti islamici din închisoare. Potrivit unui nou raport francez, aproape 10% dintre cei 512 deţinuţi încarceraţi pentru terorism vor fi probabil eliberaţi până la sfârşitul anului 2018. Eliberarea lor poate reprezenta o ameninţare majoră.
ZeroHedge mai precizează că, cu excepţia cazului în care devine serios în privinţa arestării nu numai a teroriştilor, ci şi a ideologiei lor mortale, Europa nu va vedea sfârşitul asediului jihadist. La câteva zile după atacurile din Liege, Franţa a contracarat un alt complot jihadist "fie cu explozivi, fie cu ricină, această otrăvire foarte puternică". După aceasta, a existat o altă încercare teroristă de a lovi comunitatea gay franceză.
"Franţa este ţinta prioritară a terorismului dezlănţuit în Europa prin cucerirea islamului. Din 2015, 247 de persoane au fost ucise în Franţa în atacurile islamiştilor", a scris Ivan Rioufol în Le Figaro. În Magnanville, câţiva poliţişti, Jean-Baptiste Salvaing şi Jessica Schneider, au fost înjunghiaţi în faţa copilul lor în vârstă de trei ani, părintele Jacques Hamel a fost ucis în biserica sa, în Marsilia, Laura şi Maurenei le-a tăiat gâtul, iar aceste crime vor continua atât timp cât Republica va lăsa inamicul în pace.
Nivelul de ameninţare în Franţa rămâne alarmant de ridicat. "9177 de persoane au fost supuse la cel puţin o măsură de supraveghere de către serviciile de informaţii în 2017, în numele prevenirii terorismului", a relatat recent un raport francez oficial. În 2017, 20 de atacuri teroriste majore în Franţa au fost prevenite.
În ceea ce priveşte actualul "război împotriva teroriştilor" al Vestului, istoricul american Victor Davis Hanson a scris: "Rezultatul este epoca actuală a conflictului Punic serios, poate intolerabil la psihic, dar în termeni amorali tolerabil atâta timp cât victimele sunt ţinute la un nivel minim şi înfrângerea este redefinită ca înţelepciune strategică acceptabilă. În trecut, astfel de perioade de război au continuat pentru un secol şi mai mult. În cele din urmă, şi ele se încheie şi cu consecinţe".