THE SHOW MUST GO ON Autodafé la Raiffeisen Bank Iaşi

MAKE
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 martie 2015

Viaţa merge înainte pentru BNR.

Viaţa merge înainte pentru BNR.

Un om şi-a dat foc, vineri, în sediul Raiffeisen Bank din centrul Iaşiului, după ce a strigat: "Mi-aţi luat banii copiilor mei şi mi-aţi luat casa!", conform relatării de pe site-ul bzi.ro, care a postat şi un filmuleţ, în care medicii SMURD îl luau cu Salvarea.

În josul filmuleţului, în timp ce medicii îl aşezau pe bărbat pe targă, a apărut reclama: "O viaţă agitată devine o viaţă bogată cu Creditul DIVERS [aici era numele băncii]. Ai cea mai bună ofertă, să poţi fi tot ce vrei să fii".

Desigur, nimeni nu a vrut să glumească într-atât de oribil, sarcasmul macabru se datorează computerelor care, indiferent de "content", sunt programate să afişeze reclamele, conform unui algoritm.

Dar faptul sintetizează modul nostru de viaţă automatic.

Omul care şi-a dat foc din disperare nu a obţinut nimic nici pentru sine (ba chiar, acum după ce că rămăsese fără bani şi fără casă, a mai rămas şi fără figură şi e în spital), nici pentru noi, ci doar a tulburat niţel liniştea publică şi a creat ceva neplăceri: şefa băncii a folosit un extinctor să nu se împrăştie flăcările în sediu; SMURD-ul şi pompierii s-au deplasat la faţa locului, prilejuind creşterea Produsului Intern Brut; trecătorii întorceau capul să se uite, din mers; şi nici unul dintre noi nu-i dăm dreptate disperatului.

Creditarea merge înainte.

Precum trecătorii.

În timp ce omul îşi dădea foc, Guvernatorul Băncii Naţionale lansa o monedă jubiliară, în cinstea celor douăzeci şi cinci de ani împliniţi de la constituirea Serviciului Român de Informaţii.

Nu am văzut filmuleţul acestei festivităţi.

Dacă ar fi fost difuzat pe internet, atunci poate că algoritmul computerelor ar fi programat afişarea unei reclame de genul: "În sistemul bancar românesc poţi face orice! Potlogari din toate ţările, veniţi, ne-a mai rămas de vândut doar 20%!"

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Du-te la vie, om fara suflet!

    Textul, nu contextul!

    Am urmarit stirea... Omul si-a turnat combustibil pe haine si i-a ars pielea neimbracata... Adica, unde dai si unde crapa... Sai o reclama la combistibilul ignifug. Sau la redactorii de stiri idioti...

    Gestul l-as numi italieneste, "Ajuto da fe!"... Observatii infra... 

    1. De ce avem voie sa spunem "Raiffeisen" si "BCR" nu? Pe principiul ca avem voie da spunem "Fuck!" dar "Futu-i!" e vulgar? 2. Bonzul care si-a ars bronzul cit de mindru cu afacerile implicind cursul valutar era acum 7-8 ani? 3. In ce tara normala exista raportare la valute straine inafara operatiunilor de import-export? 3.b Isarescu e un creier mic, un cerebel general, o victima a Jivaro Huambiza... Dar particularul nu s-a bucurat la chiria in dolari, la masinuta in euroi, la pleasca in franci? 4. Cit de idiot trebuie sa fi fost, sa fii, sa crezi ca un apartament in Romania a costat, costa sau va costa vreodata una suta mii unitati deviza serioasa? (Evaluarea mea e de 10$ metrul patrat daca e Atheneul Roman deasupra)... 5. E misto reclama la banci... Un ins e nefericit iar mai apoi e indatorat pe zeci de ani dar fericit!

    1. va raciti gura pe aici. vitelul nu vrea sa auda decat ca altii sunt de vina.

    Instinctul patrimonial al poporului roman, geniul sau funciar... De ce sa platesti chirie cind poti avea casa ta?!? E adevarat, platesti dublul lunar iar casa e a ta in 30 de ani, daca nu platesti 3 luni vin unii si ti-o iau si speranta medie de viata iti da satisfactie imobiliara doar un pic... Dar in rest...

    1. este exact acelasi "geniu" care a facut din Romania ultima economie de pe continent. ma rog, la paritate cu Albania.

    Tot astazi citeam despre retragerea de catre aceeasi banca a depozitelor pe o luna. Si ma intrebam daca nu cumva BNR a ajuns sa semene tot mai mult cu un fel de asociatie patronala a bancilor private. Ca atat le-a mai menajat si protejat, de zici ca sunt bibelouri de portelan.

    1. Ai dreptate că Raiffeisen nu mai are depozite pe o lună pentru persoane fizice. Dar are ING. Și cui îi trebuie așa ceva?

      La ING, comisionul contului curent este de 2 lei / lună. Dobânda la 1 lună în lei este 0.62% pe an (0.75% brut, înainte de impozit). Asta înseamnă că ai nevoie de un capital de cel puțin 300*12 lei pentru a achita comisionul contului curent într-o lună (aproape 4000 lei). Nu că aș vrea să dau sfaturi dar în mod evident, depozitul la termen pe o lună mai degrabă generează nemulțumirea unora care se trezesc pe minus după o lună. 

      Vezi ca iti fac domnii concurenta neloiala. Also, in Vino veritas. Asociatia Patronala a Viticultorilor Este numele de la Care provine acronimul

      Cine mai are nevoie de depozit in general? La ce dobanzi sunt... De ce sa nu pastrezi economiile in titluri de stat? Aaaa, am uitat, nu sunt disponibile pentru populatie. Aha...

    si din taxele si comisioanele platite de omul care si-a dat foc sunt platiti postaci de genul MA si Cristic...dap, ordinea economica actuala este profund nedreapta si imorala

    1. Personal, il injur indreptatit pe Isarescu atit in spatiul public cit si in cel privat de peste doua decenii si consider ca ar trebui eviscerat lent in piata, dimpreuna cu grupul compact de ministri de finante, conducerea ARB si reprezentantii Institutului Bancar, ai Bursei Romane de Valori, niscai jurnalisti din sector, si un consistent excipient de brokeri si bancheri. Dar, publicul roman, clientul de servicii bancare, cumparatorul si vinzatorul de imobiliare, proprietarul si chiriasul, intreprinzatorul au fost, sint si ramin niste cretini perfecti, care au conlucrat plenar cu autoritatea si strainatatea invaziva la edificarea perfectei societati de rahat in care vietuim.

    Pai da, spectacolul trebuie sa continue. Disperare, iata numele tau!

    Bancile, inamicul public nr.1, au ajuns locul de dans al ursilor. Orbi la nevoile celor din jur, ursii profitului danseaza pe cadavre, pe carbuni incinsi si pe sufletele naivilor. O, naivitate! Cand cu buletinul in mana ai batut la usa abundentei, gandita-i oare ca intr-o zi vopseaua aurie se va sterge definitiv? 

    1. Disperarea vine din abuzurile si practicile inselatoare ale bancilor. Daca in statele democratice s-ar trezi functionarii statului, reprezentanti ai sistemului bancar, purtatori de cuvant, sa-i catalogheze pe clienti drept lacomi si prosti, nu vreau sa-mi inchipui ce s-ar intampla in secunda 2.

    Cine-l mai tine pe XARESCU asta in functie cand tinerii someaza sau isi iau lumea-n cap? a ajuns de neinlocuit si I s-a urcat la cap (poate i se trage de la vinarie); serios trebuie schimbat-idem si codita lui - mosneagul Vasilescu.

    Oamenii astia n-au nepoti, nu-si gasesc si ei o ocupatie; ma gandesc ca la cat banet au adunat ar putea face si ei un inconjur al pamantului. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb