Titlurile "Rompetrol Well Services" - în top creşteri

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 14 ianuarie 2009

Titlurile "Rompetrol Well Services" - în top creşteri

Acţiunile societăţii "Rompetrol Well Services" Ploieşti (simbol PRT la Bursa de Valori Bucureşti) au fost vedetele lunii trecute, înregistrând, în intervalul 12 decembrie - 12 ianuarie, o apreciere de 45,16% (raportat la moneda europeană). Astfel, investitorii care au decis să le lichideze luni s-au dovedit inspiraţi, acţiunile PTR fiind, în continuare, cel mai bun plasament de pe piaţă.

Tot pe plus s-au aflat şi investitorii care au preferat, luna trecută, plasamentele în metale preţioase. Astfel, cei care au pariat pe aur şi-au sporit investiţia iniţială cu 3,99%.

Nici persoanelor care au optat pentru depozitele în euro la "Banca Româ­nească" nu le-a părut rău de investiţie, înregistrând un profit de 0,48% la suma depusă.

Mai puţin inspiraţi au fost însă investitorii care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la "Alpha Bank", înregistrând pierderi la această categorie de plasament. În pofida faptului că au pierdut 7,21% din suma investită iniţial, scăderile au fost mai temperate decât pierderile înregistrate la alte instituţii bancare.

Şi cei care s-au orientat spre piaţa de capital, în perioada analizată, au obţinut randamente negative, înregistrând o pierdere de 1,29% la un portofoliu format din cele cinci societăţi de investiţii financiare, reflectat de indicele BET-FI. Şi indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o depreciere considerabilă, coborând până la 2.866,74 de puncte.

Nici tradiţionaliştii care au preferat, la 12 decembrie, să achiziţioneze titluri la fondul "Aviva Investors Orizont" nu s-au dovedit mai inspiraţi. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi direcţioneze economiile către acest tip de plasament, au înregistrat, luni, o pierdere de 4,91% din suma investită.

Perdante au fost şi persoanele care au mizat pe moneda naţională şi nu au vrut să rişte banii în diferite plasamente. Astfel, cei care au preferat să îşi păs­treze banii "la ciorap" au înregistrat pierderi de 8,28%, în intervalul analizat, pe fondul deprecierii puternice a leului din ultima perioadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb