TOADER A CERUT REVOCAREA LUI KOVESI Kovesi: "Voi urma procedura legală şi mă voi prezenta, oricând este nevoie"

Anticorupţie / 24 februarie 2018

Kovesi: "Voi urma procedura legală şi mă voi prezenta, oricând este nevoie"

Revocarea procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a fost anunţată joi de către ministrul justiţiei Tudorel Toader, la sediul Ministerului, după ce a prezentat motivaţia deciziei, organizată în douăzeci de puncte, ocazie cu care a informat că a fost şef de promoţie, ceea ce a surprins pe toată lumea, căci pe nimeni nu interesau performanţele sale şcolare.

"DNA nu se identifică cu procurorul şef, ale cărei acţiuni au demonstrat că pot pune în pericol chiar instituţia, prin exces de autoritate, comportament discreţionar, sfidarea autorităţii Parlamentului, contestarea deciziilor CCR", a tras concluziile Tudorel Toader, anunţând: "Pentru aceste acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept, în temeiul prevederilor legale, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA".

Procedura presupune, conform cu ceea ce a precizat ministrul, ca Raportul său, însoţit de propunerea de revocare să fie transmis secţiei de procurori a CSM şi preşedintelui României, pentru analiză şi ca să decidă "în raport cu competenţele constituţionale" (ministrul propune, dar nu el este cel care hotărăşte).

În cursul zilei de ieri, raportul ministrului justiţiei, Tudorel Toader a fost publicat site-ul ministerului, în acel moment site-ul conţinând doar acel document.

Iohannis a reacţionat la raportul lui Toader şi a declarat că nu i-a plăcut, că a fost lipsit de claritate şi de temeinicie, el spunând că nu vede motive temeinice, din ceea ce a prezentat ministrul, pentru a propune revocarea.

Klaus Iohannis a afirmat: "Asta este o procedură care va mai dura (n.r. procedura de revocare a şefei DNA). M-am exprimat şi aseară instituţional, cum au constatat mai mulţi analişti. Da, asta este părerea mea. Nu am văzut raportul, nu l-a văzut nimeni, pe care s-a bazat domnul ministru, însă prestaţia pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Ceea ce a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate şi, la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit de temenicie. Deci nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea".

De asemenea, Comisia Europeană a reacţionat, ieri, la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, arătând că urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii.

Într-un comunicat pentru Digi24, instituţia a precizat: "Comisia urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE, aşa cum au reamintit şi preşedintele CE, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene în declaraţia lor comună de luna trecută. Comisia va urmări evoluţiile procedurilor declanşate împotriva şefei DNA".

În cele din urmă, Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a primit, ieri după-amiază, raportul ministrului Justiţiei, reprezentanţii acestuia precizând că după analiza documentului va fi stabilită data şedinţei Secţiei de procurori pentru emiterea avizului consultativ.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Din titlu rezulta ca se va prezenta oricand este nevoie. Dar la Parlament de ce nu s-a prezentat. Ea stabileste cand este sau nu nevoie? O mincinoasa!

    1. trebuie sa vezi care e procedura legala.

      La parlamentul infractorilor chiar nu vad necesar sa se prezinte. Ce sa afle de la acestia, ca ar tb sa o lase mai moale, sau sa mai slabeasca latul ca se sugruma zdraknea? 

      ..Da asa este...Din nefericire Parlamentul si mai ales Comisiile Parlamentare sunt echivalente unor "triburi" cu o conduita necivilizata ......si probabil ca aceasta a determinat-o pe Kovesi sa raspunda in scris.

      Pe de alta parte am inteles ca CCR in ani trecuti ar fi afirmata ca nu exista obligativitatea ca un magistrat sa se prezinte......si pe urma au intors-o ca vezi ca trebuie.

      Stiti cum e si acesti CCR sunt numiti tot politic si fac uz de functii cu decizii care sunt mult discutabile...A se vedea OUG 13....... 

      Din pacate. Nu numai in justitie, ci si in economie - managementul intreprinderilor in care statul e majoritar e catastrofal, numai numiri politice, fara dram de competenta sau responsabilitate

      Manipularea de pe computergames stagnează?

      Ai ieșit să-ți împrăștii viziunile securiste? 

      Cum rămâne cu prescrierile din dosarul Microsoft? Tot Parlamentul penal a băgat denunțul lui Sandu împotriva ambsadorilor americani sub calorifer?

      Hai, bagă o manipulare în stilul tău, dar să fie de dreapta rău. 

    Poate a surprins performantele scolare ale ministrului justiei pe aceia care au luat examenele cu plicul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb