Toader, ameninţat cu închisoare de la 1 la 5 ani

E.M.
Politică / 18 ianuarie 2019

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Sindicaliştii din Administraţia Penitenciarelor îl avertizează pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader că infracţiunea de comunicare de informaţii false se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, acuzându-l că a afirmat că autorul crimei de la Mediaş nu a beneficiat de Legea recursului compensatoriu, deşi în absenţa acesteia bărbatul ar fi fost eliberat abia în mai 2019.

"Îl avertizăm pe ministrul Toader că infracţiunea de comunicare de informaţii false se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. În data de 16 ianuarie 2019, Tudorel Toader - încă ministru al justiţiei - informa opinia publică despre faptul că "autorul crimei de la Mediaş nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu". O nouă dezinformare din partea celui care se face complice prin indolenţă şi rea-voinţă motivată politic cu recidivistii recursului compensatoriu", afirmă reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, potrivit News.ro.

Ei susţin că, în realitate, în situaţia în care nu ar fi existat aşa-numita lege a recursului compensatoriu, cel cunoscut drept criminalul de la Mediaş ar fi fost liberat condiţionat în luna mai 2019, iar la termen în luna august 2021, lucru demonstrat "fără echivoc" de dosarul de penitenciar al deţinutului Rusu Marius, iar o simplă interogare a bazei de date "demontează afirmaţiile ministrului Toader".

Mai mult, sindicaliştii afirmă că Legea recursului compensatoriu, intrată în vigoare la data de 19.10.2017, a obligat administraţia Penitenciarului Deva să-l analizeze pe deţinutul Rusu Marius în comisia de liberare condiţionată în data de 23.10.2017, acesta beneficiind, la momentul primei evaluări, de scăderea din pedeapsă a unui număr de 372 de zile de închisoare ca urmare a aplicării legii susamintite.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sindicalistii mint cu nesimtire. Pedeapsa primita a fost de 4748 zile

    Prag 3/4 din pedeapsa: 3561 zile conform art 59 din Codul Penal, detinutul putea cere eliberarea conditionata 

    Inceput pedeapsa: 26 aug 2008 

    Sfarsit pedeapsa: 3 mai 2018 

    Numar de zile executate: 3540 zile plus zilele de munca 

    Sindicalistii sunt niste penali nesimtiti. 

    1. Daca detinutul a fost eliberat pe 3 mai 2018 si comisia s-a intrunit in oct 2017, de ce a mai executat inca 7 luni de inchisoare daca ar fi putut fi eliberat? In sentinta de eliberare spune ca detinutul a dat dovada de o indreptare temeinica. De ce tineti un om inca 7 luni si nu il eliberati conditionat? Mai ticalosi din penitenciare care il omorati pe Stan Mustata. Sindicalisti ticalosi si criminali.

      Ăștia nu sunt sindicaliști, doar o adunătură de băieți care n-au mai încăput oficial în regimentul Securitate. Îl atacă pe Toader de vreo 2 ani, pe bună dreptate. Ei își vor pruna înapoi.

    JUSTIŢĂREALĂ CHIŢIBUȘITĂ FĂRĂ RĂSPUNDERE : totuși ,, RĂSPUNDE " cel cu 11 CUŢITE ÎNFIPTE LETAL

    Este o falsa amenintare cu inchisoarea. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor dezinformeaza in mod deliberat, iar sursele media nu au verificat Art. 404 din Codul Penal, care spune ca dezinformarea se pedepseste cu 1-5 ani de inchisoare numai daca se pune în pericol securitatea naţională!

    Crima de la Medias a pus in pericol doar securitatea simplilor cetateni, la fel ca in cazul multor alte infractiuni. 

    Asa ca reprezentantii oricaror sindicate si mijloacele de dezinformare in masa pot dezinforma in continuare la nesfarsit fara teama de vreo raspundere penala legata de articolul de lege invocat, atat timp cat nu se pune în pericol securitatea naţională. 

    Intr-un an TT ar scrie TOATE legile JUSTIŢIEI - ,, brici " -asumate de CEDO ....

    Pe mine că cetățean nici nu mai intereseaza cine mi te și cine nu.

    Ideea e că asemenea cetățeni nu au ce căuta pe strada.  

    Că ministru al justiției ești doar avocatul politicienilor penali? De restul cetățenilor cine se ocupa? O analiză a infracționalității a făcut ministrul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb