TOAMNA SE NUMĂRĂ GREVELE De azi sindicaliştii "Cartel Alfa" vor manifesta timp de şase săptămîni împotriva ignoranţei Guvernului

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 13 septembrie 2006

Bogdan Hossu: "Delegaţiile venite cu ocazia zilelor Francofoniei vor vedea ce înţelege Guvernul prin dialog social"

Delegaţiile străine ce vor sosi în ţara noastră cu prilejul zilelor Francofoniei, care vor începe luni 18 septembrie, vor nimeri exact în mijlocul unor ample manifestări stradale anunţate de confederaţia sindicală "Carte Alfa", acţiuni care vor fi demarate începînd cu ziua de astăzi.

Concret, timp de şase săptămîni, în fiecare miercuri şi joi, într orele 10:30 - 12:30, sindicaliştii vor picheta Palatul Parlamentului reclamînd lipsa de interes şi de responsabilitate a Guvernului în ceea ce priveşte nivelul de trai al salariaţilor din ţara noastră.

Bogdan Hossu, preşedintele "Cartel Alfa", ne-a declarat că scopul acestor acţiuni sindicale este să determine guvernanţii să ia de urgenţă acele decizii politice care să permită soluţionarea principalelor revendicări ale protestatarilor. Dintre acestea amintim solicitarea sindicaliştilor privind creşterea salariului minim pe economie la 450 lei şi promulgarea unei legi a salarizării unice, bazată pe raportarea unică pentru toate sectoarele bugetare şi coeficienţi de ierarhizare care să respecte principiul "la muncă egală, plată egală".

De asemenea, Bogdan Hossu ne-a mai spus că oamenii vor ieşi în stradă şi pentru a manifesta împotriva preţurilor ridicate la energie şi gaze, împotriva pensiilor mult prea mici şi pentru a cere elaborarea de către instituţiile statului a unui Cod al muncii care să respecte cu adevărat munca.

Bogdan Hossu: "Manifestările în aceeaşi perioadă cu zilele Francofoniei nu au fost premeditate"

Preşedintele "Cartel Alfa" ne-a declarat că organizarea pichetelor sindicale simultan cu manifestările prilejuite de zilele Francofoniei nu a fost una premeditată, dar "coincidenţa îi va ajuta pe sindicalişti să prezinte şi străinilor modul în care Guvernul înţelege să poarte dialogul şi să rezolve problemele oamenilor". Bogdan Hossu susţine: "Nu a fost un act premeditat, dar am acţionat interesaţi să creăm o presiune asupra guvernanţilor care ne ignoră de prea mult timp".

Scăderea preţurilor, înregistrată luna trecută, nu a fost resimţită de populaţie

Referitor la deflaţia înregistrată luna trecută şi anunţată ca un mare succes de către autorităţi (deflaţie care a constat într-o aşa-zisă scădere a preţurilor bunurilor de consum cu -0,07%), domnul Hossu ne-a spus că "mai mult ca sigur ea a fost greu de resimţit de populaţie, în condiţiile în care au crescut preţurile la unele servicii, cum ar fi cele de telefonie sau energie".

Totodată, Bogdan Hossu a ţinut să ne precizeze că sindicaliştii s-au săturat pînă peste cap de atitudinea Guvernului, care îi asigurase, după mitingul din 24 mai, că probleme lor vor fi analizate şi soluţionate, şi sînt dispuşi să treacă la acţiuni de stradă de mare amploare. Liderul sindical a mai adăugat că, dacă protestatarii nu vor obţine nimic pînă la stabilirea bugetului pe 2007, după acest moment totul ar fi pierdut, deoarece guvernanţii ar miza pe o explicaţie simplă, cel puţin în privinţa creşterii salariilor, şi anume aceea că "asta e, dom"ne, nu putem da mai mult, ăsta e bugetul".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb