Tokyo Stock Exchange a finalizat fuziunea cu Osaka Securities Exchange

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iulie 2013

Tokyo Stock Exchange a finalizat fuziunea cu Osaka Securities Exchange

Noua entitate este a treia mare piaţă de acţiuni din lume, după numărul companiilor listate

Tokyo Stock Exchange (TSE - Bursa de Valori din Tokyo) a devenit, ieri, a treia mare piaţă de acţiuni din lume - după numărul companiilor listate - ca urmare a finalizării fuziunii cu Osaka Securities Exchange (OSE), operaţiune care i-a adus 1.100 de societăţi noi.

Acum, TSE are 3.423 de companii listate şi a urcat pe locul al treilea în rândul burselor din lume, de pe locul al şaptelea. Conform Federaţiei Mondiale a Burselor, numai Bursa din India (Bombay Stock Exchange - BSE) şi cea din Canada (operată de TMX Group Ltd.) au mai multe companii listate: 5.230, respectiv 3.971.

Fuziunea celor două burse nipone va crea economii anuale de circa 70 de milioane de dolari, potrivit anunţului făcut de cele două entităţi în noiembrie anul trecut.

Acţiunile care erau listate doar la OSE, nu şi la TSE, vor fi, de acum înainte, tranzacţionate numai la TSE. Cele listate pe ambele pieţe sunt acum, în mod exclusiv, la TSE.

Companiile ale căror titluri sunt tranzacţionate la TSE şi pe piaţa JASDAQ trebuie să aleagă acum una dintre cele două pieţe. JASDAQ, anterior "sub-piaţă" a OSE, devine o "sub-piaţă" TSE.

Companii printre care "Nintendo" Co., "Murata Manufacturing" Co. şi "Nidec" Corp. au fost listate la Tokyo şi Osaka, iar începând de ieri s-au mutat la Tokyo. Titlurile "Yahoo Japan" Corp., "Japan Exchange Group" şi JIN Co., care erau listate la TSE şi JASDAQ, vor fi tranzacţionate la TSE.

Operaţiunile de clearing ale TSE şi OSE au fost integrate începând de ieri, ceea ce le permite unor investitori să tranzacţioneze contracte futures şi opţiuni cu marje mai mici prin combinarea a două conturi. Platformele destinate tranzacţiilor cu produse derivate vor fuziona la mijlocul lunii martie 2014.

"Pieţele derivatelor din Japonia sunt foarte mici comparativ cu pieţele similare din alte ţări", a declarat Atsushi Saito, director executiv al "Japan Exchange Group" Inc., companie care urmăreşte creşterea volumului tranzacţiilor cu derivate la 400 de milioane de contracte în anul fiscal ce se va încheia în martie 2016, de la 270 de milioane de contracte în exerciţiul finalizat în martie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb