TradeVille: Safetech Innovations încheie primul semestru pe val

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 august 2023

TradeVille: Safetech Innovations încheie primul semestru pe val

Safetech Innovations a încheiat semestrul întâi din 2023 raportând creşteri atât la nivelul cifrei de afaceri, cât şi la nivelul profitabilităţii nete. Compania aşteaptă să îşi atingă ţintele din BVC la finalul anului 2023, pe măsură ce trendul ascedent al cererii pentru serviciile de securitate cibernetică va continua, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.

Safetech Innovations este o companie de securitate cibernetică şi tehnologie, care oferă produse şi servicii societăţilor ce doresc să se apere împotriva ameninţărilor şi atacurilor cibernetice. Compania are soluţii de ultimă generaţie pentru protejare, precum detectarea potenţialelor ameninţări, remedierea vulnerabilităţilor, monitorizarea activităţii şi raportarea incidentelor.

Portofoliul de clienţi al companiei este variat, aceasta colaborând cu numeroase instituţii financiar-bancare autohtone, dar şi cu jucători internaţionali şi grupuri locale de energie, FMCG, transporturi, IT&C şi tehnologie.

La 31 decembrie 2022, capitalul social al Safetech era deţinut în proporţie de 73,5% de fondatorii companiei, Victor Gânsac şi Paul Rusu. Safetech face parte din indicele BET-Plus, care reflectă evoluţia companiilor listate la BVB ce îndeplinesc criterii minime de lichiditate şi de valoare a acţiunilor aferente free-floatului, cu o pondere de 0,11%.

Victor Gânsac este în prezent CEO-ul Safetech, companie a cărei baze au fost puse în 2011, alături de Paul Rusu. Domnul Gânsac a ocupat în trecut funcţia de manager al departamentului de management al securităţii din cadrul Raiffeisen Bank. În timpul mandatului său de director general, acţiunile Safetech au făcut pasul pe piaţa principala a BVB, în 6 februarie 2023, înregistrând o dinamică de +15% în ultimul an.

Statista: Veniturile de pe piaţa securităţii cibernetice globale - 162 de miliarde de dolari în 2023

Odată cu debutul războiului din Ucraina, nevoia pentru securitate cibernetică a crescut considerabil, în special în zona corporate. Conform datelor Statista, se estimează că veniturile de pe piaţa securităţii cibernetice la nivel global vor atinge 162 miliarde de dolari în 2023.

Cel mai mare segment al pieţei este cel al serviciilor de securitate, cu un volum de piaţă estimat pentru 2023 la 85 de miliarde de dolari, peste jumătate din întreg nivelul industriei.

În ceea ce priveşte evoluţia pe viitor, se preconizează că veniturile vor înregistra o rată anuală de creştere compusă (CAGR) de 9,6% în perioada 2023-2028. Cel mai mare impact va fi din partea SUA, care, potrivit estimărilor, vor genera venituri de peste 68 de miliarde de dolari în 2023.

Securitatea cibernetică tinde să fie un domeniu de maxim interes pentru investitori la nivel mondial, cu un potenţial de dezvoltare major. Se estimează că, până în 2025, pierderile din infracţiuni cibernetice vor atinge valoarea de 10.500 de miliarde de dolari. Acest context va conduce la accelerarea investiţiilor realizate de companii în aria securităţii cibernetice şi la dezvoltarea pieţei la nivel global.

Cifra de afaceri a Safetech a crescut cu 26%

Safetech a încheiat primele şase luni din 2023 raportând rezultate financiare în creştere atât la nivelul cifrei de afaceri, cât şi la nivelul profitabilităţii nete. Astfel, cifra de afaceri a companiei a înregistrat o creştere de 26% comparativ cu semestrul întâi din 2022, ca urmare a sporirii numărului de clienţi. Din totalul cifrei de afaceri generate, 65% reprezintă implementarea soluţiilor de securitate cibernetică, restul contribuţiei fiind asigurată de serviciile de securitate.

În privinţa cheltuielilor din exploatare, aceastea s-au majorat cu 22,6%, ca urmare a creşterii cu 19% a cheltuielilor de personal şi cu 35% a cheltuielilor cu materiile prime şi consumabile.

TradeVille: Safetech Innovations încheie primul semestru pe val

Acest lucru s-a tradus printr-un rezultat operaţional în primele şase luni de 4,5 milioane de lei (+47% în ritm anual), datorită creşterii dimensiunii business-ului şi a concentrării sporite pe servicii cu marjă mai mare. Prin urmare, compania a încheiat primul semestru din 2023 înregistrând un profit net de 3,9 milioane de lei, în creştere cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În contextul evoluţiei pozitive a business-ului în primele şase luni din 2023, conducerea menţine obiectivele pentru anul 2023, aşa cum au fost prezentate în BVC. Safetech se aşteaptă ca solicitările în direcţia serviciilor de securitate cibernetică să îşi continue trendul ascendent şi în al doilea semestru din anul curent, aspect care va contribui semnificativ la creşterea cifrei de afaceri a companiei, precum şi a profitabilităţii.

Safetech, în parteneriate cu Phriendly Phishing şi DNSC

Safetech a încheiat un parteneriat cu Phriendly Phishing, companie globală specializată în furnizarea de soluţii training de securitate cibernetică şi simulare de tip phishing, conform unui comunicat al companiei din 12 iunie 2023. Prin semnarea parteneriatului, Safetech devine distribuitorul în Europa şi Mare Britanie al soluţiilor furnizate de Phriendly Phishing, reprezentând un pas important în dezvoltarea companiei la nivel internaţional. 

În urma parteneriatului, subsidiara din Marea Britanie a companiei îşi va consolida competenţele de Managed Security Service Provider (MAAP) în Marea Britanie şi Irlanda, pentru a deservi clienţi din diferite industrii, oferind o gama largă de servicii de securitate care vizează protejarea sistemelor de informaţii, a reţelelor şi datelor clienţilor de potenţiale atacuri cibernetice. 

De asemenea, la sfârşitul lunii iulie 2023, Safetech a încheiat un parteneriat de cooperare cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). Scopul parteneriatului îl reprezintă cooperarea în diferite domenii precum activităţi de cercetare şi dezvoltare a tehnologiilor comune de securitate, organizarea de activităţi comune de instruire atât pentru personalul propriu al celor două entităţi, cât şi pentru alte organizaţii cu responsabilităţi în acelaşi domeniu de competenţă, precum şi dezvoltarea de recomandări, orientări şi bune practici în domeniul comunicaţiilor critice şi al infrastructurilor IT.

Acţiunile SAFE vor fi incluse în indicii MSCI Frontier Markets Cap şi MSCI România Small Cap

Safetech a informat piaţa cu privire la faptul că, începând cu 31 august 2023, acţiunile companiei vor fi incluse în indicii MSCI Frontier Markets Cap şi MSCI România Small Cap. Includerea acţiunii în aceşti indici reflectă ascensiunea companiei pe scena internaţională şi potenţialul de dezvoltare accelerată atât pe piaţă din România, cât şi la nivel internaţional.

Acţiunea SAFE a înregistrat o dinamică pozitivă de la începutul anului până în prezent, (+9%), depăşind performanţa atât a indicelui BETPlus (+8,7%), cât şi a competitorilor din industria IT precum Softbinator (-9,6%) sau Life is Hard (+1,4%). De asemenea, Safetech a înregistrat o dinamică pozitivă a acţiunilor şi în ultimul an (+15,4%), lucru care reflectă şi rezultatele financiare pozitive, compania înregistrând creşteri anuale atât la nivelul veniturilor, cât şi la nivelul profitabilităţii nete.

Oportunităţi şi Riscuri ale investiţiei în acţiunea SAFE

Oportunităţi

- Contextul geopolitic incert, cât şi creşterea dramatică a numărului de atacuri cibernetice, cresc nevoia companiilor de a se proteja împotriva unor ameninţări cibernetice atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt.

- Începând cu data de 6 februarie 2023, acţiunile companiei au trecut de pe piaţa AeRO pe piaţa principală a BVB. Acest lucru contribuie la creşterea lichidităţii acţiunii, compania ajungând astfel în vizorul investitorilor instituţionali.

 Riscuri

- Incertitudinile economice globale ar putea genera un impact negativ asupra companiei, prin majorarea ciclurilor de vânzare şi reducerea duratei şi valorii contractelor încheiate cu clienţii.

- Concurenţa intensă pe piaţa de cybersecurity - o parte dintre concurenţi înregistrează o serie de avantaje competitive precum: costuri mai mici cu forţa de muncă, istoric de funcţionare mai lung sau resurse financiare mai solide.

TradeVille: Safetech Innovations încheie primul semestru pe val

Sursele menţionate de TradeVille în acest raport sunt: BVB, raport şi comunicate societate, Statista, prelucrare date Tradeville.

----

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare.Lista potentialelor conflicte de interese, research-uri din ultimele 12 luni. Nu există instrument financiar fără risc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb