Casa de brokeraj "Tradeville", controlată de omul de afaceri Siminel An-drei, urmează să notifice Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare în privinţa intenţiilor de a oferi investitorilor din Serbia şi Ungaria posibilitatea să tranzacţioneze la Bursa de Valori Bucureşti şi la cea de la Sibiu. "Tradeviile" s-a extins în cele două state balcanice, des-chizându-şi două societăţi pe care le deţine integral şi care au început să funcţioneze cu circa şase luni în urmă. Deocamdată, "Tradeville" Bulgaria şi "Tradeville" Serbia oferă servicii de intermediere pentru pieţele de capital din cele două state.
"Facem demersuri ca investitorii bulgari şi sârbi să poată să tranzacţioneze, prin intermediul societăţii noastre, pe bursele din România, dar şi pe cele din străinătate, unde noi oferim acest serviciu. Ca să intri pe o piaţă nouă, trebuie să poţi oferi ceva în plus. Noi vrem să venim cu oferta burselor româneşti. Bulgarii, în special, sunt interesaţi de derivatele tranzacţionate pe Bursa de la Sibiu pentru că ei nu au derivate de tipul futures şi options", a spus, pentru ziarul BURSA, Mihaela Bîciu, directorul general al "Tradeville".
Planurile pentru extinderea "Tradeville" în cele două state balcanice au fost proiectate încă din 2008, însă punerea lor în practică a fost precedată de o analiză minuţioasă a pieţei de brokeraj din Bulgaria şi Serbia, a mai spus directorul casei de brokeraj. Aceasta a estimat investiţia în extinderea pe cele două pieţe la câteva sute de mii de euro, fără să precizeze suma exactă.
În urmă cu câteva luni, "Tradeville" a lansat strategia de extindere şi la nivel intern, deschizând o sucursală la Cluj, într-o perioadă în care unele case de brokeraj sunt nevoite să îşi reducă din costuri şi să îşi restrângă activitatea. Conducerea "Tradeville" spune că succesul business-ului companiei vine din faptul că a mizat pe aplicarea inovaţiilor tehnologice pe piaţa de capital.
"În ultimii doi ani, am investit circa 300.000 de euro în dezvoltarea tehnologică şi în oferirea de produse către clienţii noştri. Singura sursă de finanţare au fost profiturile realizate din activitatea de intermediere, adică din comisioane. Cred că ultima majorare de capital la Tradeville a fost în 1998, aşa că nu am beneficiat de MCS-uri recente. Am sacrificat, în schimb, un profit consistent preferând să dezvoltăm aplicaţiile tehnologice", a mai spus Mihaela Bîciu.
Conducerea "Tradeville" a precizat, ieri, că societatea va încheia primul semestru al anului cu un profit de 150.000 de lei, potrivit datelor preliminare.