Traian Berbeceanu cere ÎCCJ audierea Alinei Bica, a şefului Poliţiei Române şi a unor procurori

Elena Deacu
Anticorupţie / 14 ianuarie 2015

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Crimă Organizată Alba, a cerut Înaltei Curţi, unde sunt judecaţi pentru abuz cei care l-au anchetat, să fie audiaţi în cazul său Alina Bica, şeful Poliţiei, Petre Tobă, precum şi mai mulţi procurori care ar fi ştiut de situaţia din instituţia unde lucra, transmit sursele din presă.

Potrivit acestora, ÎCCJ a început, astăzi, dezbaterile în dosarul foştilor anchetatori ai lui Traian Berbeceanu, trimişi în judecată de DNA pentru modul abuziv în care s-a desfăşurat ancheta. La termenul de miercuri, comisarul Berbeceanu le-a cerut judecătorilor audierea mai multor persoane în calitate de martori.

Astfel, Berbeceanu doreşte audierea fostului procuror-şef al DIICOT Alina Bica, despre care a spus că ştia încă din luna iunie 2012 despre tensiunile apărute la nivelul DIICOT şi BCCO Alba. Berbeceanu a cerut instanţei şi audierea actualului şef al DIICOT, Georgiana Hosu, care a fost martoră la discuţiile dintre comisar şi Alina Bica.

Fostul şef al BCCO Alba a mai cerut audierea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă. Berbeceanu susţine că a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) în 2012 despre faptele penale şi disciplinare comise de cei trei foşti anchetatori ai săi.

Berbeceanu a cerut să mai fie chemaţi în boxa martorilor ofiţerii de Poliţie Gheorghe Stupilă, care să prezinte "încrâncenarea" cu care cei trei anchetatori ar fi dorit înlăturarea sa de la BCCO Alba, Florentin Robescu şi Claudiu Cucu, despre cel din urmă spunând că ştie toate discuţiile sale cu Alina Bica.

Comisarul Berbeceanu a mai cerut audierea unor procurori cu care a colaborat în trecut, la diverse dosare: Diana Pecincu, care a instrumentat dosarul "Hidra", Florin Nanu, Forin Dumitraşcu, Adrian Mircea, Augustin Lazăr, care i-au coordonat activitatea la dosarele "Spună" şi "Bibanul" şi "Aurul Dacic", dar şi a unor procurori de la DIICOT care s-au ocupat de dosarul în care el era cercetat: Valentin Trif şi Adrian Nicolae Băican.

Avocaţii celor trei inculpaţi din dosar s-au opus audierii unora dintre martorii propuşi de Berbeceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb