Transgaz a devenit Membru Asociat al ARIR

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 mai 2020

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz (TGN) a devenit Membru Asociat al Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), care a ajuns astfel la douăzeci de membri, se arată într-un comunicat al ARIR remis, ieri, Redacţiei.

Ion Sterian, Director General Transgaz, a declarat: "Decizia de a ne alătura ARIR susţine obiectivele noastre de a oferi investitorilor un grad ridicat de transparenţă, comunicare proactivă şi o guvernare corporativă conform celor mai bune practici. Suntem o companie dinamică, strategică şi cu un plan de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport gaze naturale pentru următorii zece ani, ambiţios, dar realist. Cred cu tarie că acţiunea TGN are forţa să rămână atractivă pentru investitori atât pe termen scurt, cât mai ales pe termen lung, având în vedere calendarul de realizare a acestor investiţii ale companiei."

Daniela Şerban, Preşedinte şi Co-fondator ARIR a spus: "Alături de cele mai mari companii din economie, Transgaz este printre cele mai tranzacţionate zece companii listate la bursă, un reper puternic în sectorul energetic şi cel al pieţei de capital. Prin proiectele noastre, indicatorul VEKTOR şi forumul anual ARIR ne dedicăm activitatea companiilor interesate de aplicarea celor mai bune standarde de guvernanţă corporativă şi economică, performanţă în comunicarea cu investitorii, transparenţă şi responsabilitate".

VEKTOR, indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listatate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este calculat în baza unei metodologii ce include cinsprezece criterii, în linie cu cele mai bune practici internaţionale în relaţia cu investitorii (IR). VEKTOR are valori cuprinse între 0 (comunicare redusă) şi 10 (comunicare excelentă), Transgaz având calificativul 8, conform datelor BVB.

În data de 27 aprilie, acţionarii companiei aprobaseră aderarea la ARIR, mandatându-i pe Elisabeta Ghidiu, directorul departamentului Strategie şi Management Corporativ al TGN, respectiv pe Lacramioara Ciolpan, şef Serviciu Relaţii cu Investitorii, drept reprezentanţi în relaţia cu Asociaţia.

În primul trimestru al acestui an, Transgaz a raportat un profit net de 201,86 milioane lei, mai mare cu 5% faţă de anul trecut, în timp ce veniturile din activitatea de exploatare au urcat cu 8%, la 512,8 milioane lei.

Compania, deţinută în proporţie de 58,51% de Statul Român, prin Secretariatul General al Guvernului, este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură transportul a peste 90% din gazele naturale consumate în România. Compania are peste 13.350 km de conducte principale de transport şi conectări pentru alimentarea cu gaze, din care 370 km de conducte de transport internaţional gaze.

Pe lângă Transgaz, din ARIR mai fac parte companii precum Bursa de Valori Bucureşti, Alro Slatina, Antibiotice, Banca Transilvania, BRK Financial Group, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton - Bucureşti, Hidroelectrica, Idea Bank, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari, Teraplast şi Transelectrica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb