Transgaz are CA ales prin vot cumulativ

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iulie 2013

Transgaz are CA ales prin vot cumulativ

Acţionarii Transgaz Mediaş, transportatorul naţional de gaze, au ales, ieri, prin vot cumulativ un nou Consiliu de Administraţie (CA), condus Ion Sterian, potrivit unui comunicat al Transgaz transmis Bursei de Valori Bucureşti. Ceilalţi membrii ai administatori sunt Ion Petru Văduva (fost CEO al Ţiriac Holdings, reconfirmat pe această poziţie), avocatul Ştefan Radu Cernov, George Bogdan Iliescu (director al BRD Corporate Finance), şi Nicolae Vlad Neacşu, propus de Fondul Proprietatea.

Domnul Văduva a fost numit, recent, director general al Transgaz, iar domnul Neacşu i-a luat locul în CA lui Ioan Rusu, fost director general al companiei.

Acţionarii au mai votat ca indemnizaţia fixă lunară brută a administratorilor, inclusiv a preşedintelui CA, să fie de 4.037 de lei.

Membrii CA Transgaz au fost desemnaţi, în luna aprilie, în baza ordonanţei 109 privind managementul profesionist, însă Fondul Proprietatea a solicitat companiei de stat convocarea unei noi AGA în care administratorii să fie desemnaţi vot cumulativ.

Avocatul Radu Cernov a fost reales ieri ca membru CA Transgaz deşi la jumătatea lunii iunie a demisionat din funcţie. Demisia a fost motivată de "riscul afectării imaginii Transgaz, prin unele critici publice, din partea reprezentanţilor unor acţionari minoritari, asupra legitimităţii managementului recent desemnat". Domnia sa este specializat în energie şi infrastructură şi a fost asociat cu actualul ministru delegat pentru marile proiecte de infrastructură, Dan Şova, în cadrul firmei de avocatură Şova & Asociaţii.

Ministerul Finanţelor controlează 58,5% din capitalul companiei de stat, iar Fondul Proprietatea deţine un pachet de14,9% din capitalul Transgaz. Alţi acţionari cumulează 26,5% din titlurile transportatorului de gaze naturale.

Transgaz a bugetat pentru acest an un profit net de 271,9 milioane de lei, cu 17,4% mai mic

Transportatorul de gaze naturale Transgaz Mediaş (TGN) a bugetat pentru acest an un profit net de 271,9 milioane de lei, cu 17,4% mai mic faţă de câştigul de 329,3 milioane de lei raportat pentru anul trecut.

Compania mizează pe venituri totale de 1,6 miliarde de lei (361,1 milioane de euro), cu 12,6% mai mari faţă de nivelul de 1,42 miliarde de lei din anul trecut.

Cheltuielile sunt prognozate la 1,26 miliarde de lei (284,4 milioane de euro), în urcare cu 23,5% faţă de 2012.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al Transgaz a fost aprobat marţi în AGA companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb