Transportatorii externi vor obţine mai uşor autorizaţiile de transport internaţional de marfă

C.P.
Companii #Transporturi / 20 martie 2010

Numărul de documente obligatorii pentru obţinerea autorizaţiilor de transport internaţional de marfă a fost redus de la 8, la 3, începând chiar din această lună, potrivit deciziei Ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, arată un comunicat al instituţiei. Astfel, transportatorii externi vor obţine mult mai uşor autorizaţiile de transport internaţional de marfă, arată comunicatul citat.

Pentru simplificarea accesului utilizatorilor sistemelor electronice gestionate de MCSI, s-a decis unificarea cererilor de înregistrare în sistem, respectiv de reînnoire a certificatelor digitale într-un singur formular, care va fi transmis electronic; unificarea cererilor de eliberare CEMT, de suplimentare a autorizaţiilor şi de delegaţie într-un singur document; unificarea formularelor de predare a autorizaţiilor prin poştă, respectiv de predare a autorizaţiilor la sediu, într-un singur formular.

"Nu mi se pare corect şi, cu atât mai puţin adecvat secolului în care trăim, ca transportatorii să fie obligaţi să depună nenumărate formulare de fiecare dată când trebuie să iasă din ţară", a declarat ministrul Garbiel Sandu, precizând că aceasta este doar una dintre primele măsuri care vor fi luate de instituţia pe care o conduce pentru a reduce presiunile birocratice.

Autorizaţiile de transport internaţional de marfă sunt necesare tuturor operatorilor care efecturează transporturi de marfă în statele nemembre UE, precum şi transporturi combinat de tip terţă (care implică atât state membre, cât şi nemembre).

Autorizaţiile sunt acordate de Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, instituţie aflată în subordinea MCSI, pe bază de acorduri de reciprocitate între România şi celelalte state, conform reglementărilor europene în materie de transporturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb