TRANZACŢIE ASISTATĂ DE CROSSPOINT Bucureşti: Hercesa vinde un teren de aproape 13.000 mp lângă Pasajul Basarab

V.B.
Companii #Imobiliare / 18 decembrie 2014

Compania spaniolă de dezvoltare imobiliară Hercesa a încheiat astăzi vânzarea unui teren de 12.700 metri pătraţi, situat în zona Carrefour Orhideea din Capitală (lângă Pasajul Basarab), către un vehicul cumpărător deţinut de compania de dezvoltare imobiliară Primavera Development şi de Forte Partners, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Crosspoint Investment Banking & Real Estate a fost desemnat consultant în această tranzacţie, încă de la debutul negocierilor, oferind servicii de consultanţă imobiliară şi consiliere privind structurarea financiară a tranzacţiei.

Pe acest teren, urmează să fie dezvoltat un proiect mixt, incluzând componente de retail şi birouri. Negocierile pentru vânzarea terenului au început în noiembrie 2013.

Codrin Matei, managing partner la Crosspoint Investment Banking & Real Estate, a declarat: "După o perioadă în care piaţa tranzacţiilor cu terenuri a stagnat semnificativ şi după semnalele pozitive din ultima perioadă, acesta este unul dintre deal-urile care transmit semnale de încurajare în piaţă - este una dintre cele mai mari achiziţii de terenuri încheiate în ultimii doi ani în Bucureşti. Anul acesta, am observat un interes crescut din partea mai multor investitori în a achiziţiona terenuri. Din punctul de vedere al ofertelor existente în piaţă, 2014 a fost un an bun pentru acei investitori care şi-au pregătit încă de acum infrastructura pentru următoarele dezvoltări".

La rândul său, Daniel Tănăsoiu, proprietarul Primavera Development, a afirmat: "Am plasat această investiţie într-un moment în care piaţa imobiliară dă semne de redresare, iar zona are un mare potenţial, încă insuficient exploatat - este o zonă în care nu s-a investit încă major şi privim ca o mare oportunitate dezvoltarea de proiecte în aceasta zonă".

Mauricio Mesa Gomez, Country Manager la Hercesa, a punctat: "Această tranzacţie este semnificativă din două puncte de vedere, în viziunea noastră: pe de o parte, marchează un reper pentru tranzacţiile şi viitoarele dezvoltări în această zonă din Bucureşti, iar pe de altă parte, pentru Hercesa reprezintă o sursă de consolidare a celorlalte investiţii imobiliare pe care le derulează în acest moment".

Crosspoint este o casă de investiţii care activează pe piaţa românească, având portofolii totale gestionate până în prezent de peste 150 milioane euro şi peste 50 de mari proiecte, pentru companii locale şi multinaţionale. Fondată în 2005, Crosspoint oferă, prin diviziile de Investment Banking şi Real Estate, servicii de tranzacţionare şi consultanţă pentru domeniul imobiliar, precum şi soluţiile financiare necesare marilor investitori. Crosspoint Real-Estate este reprezentant exclusiv pentru România al Leading Real Estate Companies of the World (LeadingRE), o reţea internaţională ce include peste 500 de companii imobiliare, ce realizează la nivel mondial tranzacţii de peste 300 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb