TRANZACŢIE DE SUTE DE MILIOANE DE DOLARI O divize Deutsche Börse a cumpărat piaţa americană de energie Nodal

Alina Vasiescu
Internaţional #Energie / 15 mai 2017

Bursa germană îşi extinde la nivel mondial gama de produse şi servicii

European Energy Exchange (EEX), parte a Deutsche Börse Group, a finalizat, recent, achiziţia integrală a pieţei futures Nodal Exchange Holdings din SUA. Prin această afacere, EEX speră să realizeze strategia Deutsche Börse privind America de Nord, denumită "Accelerate".

Preţul tranzacţiei nu a fost dezvăluit, însă oficialii EEX au declarat anterior încheierii afacerii, că se situează "în zona inferioară a unui interval cu trei cifre", în milioane de dolari.

Părţile au obţinut toate aprobările necesare de la autorităţile de reglementare şi de la acţionari. Deutsche Börse anticipează că preluarea Nodal va genera imediat creşterea câştigurilor sale nete, dar avansul va fi unul gradual.

Paul Cusenza, preşedintele Nodal Exchange, a declarat: "Ca piaţă de top în sectorul energetic, în Europa, EEX este bine poziţionată astfel încât să contribuie la dezvoltarea noastră viitoare şi ne va oferi oportunitatea de creştere a afacerilor curente, respectiv de a lansa noi produse, în zone geografice noi".

Nodal Exchange va deveni subsidiară deţinută în totalitate de bursa germană.

Înfiinţată în 2007, Nodal Exchange este o piaţă de derivate pentru sectorul energetic din America de Nord. Piaţa, care este reglementată, oferă, în prezent, peste 1.000 de contracte, în sute de locaţii diferite, asigurându-le participanţilor la piaţă instrumente de management al riscului.

Nodal Exchange este o piaţă deţinută privat, printre proprietarii acesteia numărându-se firma de private equity "DC Energy", "Macquarie Energy" şi gigantul "NextEra" din sectorul energiei curate. Toate tranzacţiile de pe această piaţă sunt supuse operaţiunilor de clearing la propia casă de profil, Nodal Clear.

Prin achiziţia Nodal, grupul EEX îşi extinde gama de produse şi servicii la nivel global, urmând să fie prezent pe noi pieţe.

Nodal Exchange şi-a majorat volumele de tranzacţionare din America de Nord cu 97% în 2016, respectiv cu 76% în primul trimestru din 2017. Nodal a devenit o parte semnificativă a pieţei energetice din America de Nord, cu o cotă de 28% la data de 31 martie 2017, potrivit EEX. În plus, la Nodal se realizează 23% din volumul de contracte futures tranzacţionate lunar în SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb