Trei directori din Ministerul Educaţiei, urmăriţi penal în dosarul bazei sportive ''Cutezătorii''

Andrei Stan
Anticorupţie / 2 noiembrie 2017

Trei directori din Ministerul Educaţiei, urmăriţi penal în dosarul bazei sportive ''Cutezătorii''

Trei foşti directori din Ministerul Educaţiei au fost puşi sub urmărire penală astăzi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu, în dosarul bazei sportive "Cutezătorii", potrivit unui comunicat al DNA.

Astfel, procurorii anticorupţie au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Mihai Păunică, fost director general la Direcţia Generală Buget Finanţe Patrimoniu şi Investiţii din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Gabriel Liviu Ispas, fost director general adjunct la Direcţia Generală Juridic şi Control din minister şi faţă de Gabriel Leahu, fost director general la Direcţia Generală Logistică din acelaşi minister, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, menţionează sursa citată.

Din ordonanţele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia: "Dosarul are ca obiect modalitatea încheierii Actului adiţional nr. 16832/23.06.2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de locaţiune (închiriere) nr. 269/30.04.2004 potrivit căruia Baza sportivă şi de agrement pentru copii "Cutezătorii" din Bucureşti (constând în construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 ha), fusese dată în folosinţa Fundaţiei «Dinu Pescariu».

Din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin nu a fost singurul semnatar al respectivului act, acesta fiind semnat cu încălcarea dispoziţiilor legale şi de către suspecţii Păunică Mihai, Ispas Gabriel Liviu şi Leahu Gabriel, în calităţile menţionate mai sus".

Celor trei suspecţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile legale.

În acelaşi dosar, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu este acuzat de săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, iar fostul secretar de stat Mihnea Costoiu este cercetat pentru abuz în serviciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb