Trimiterea în judecată a mai mulţi inculpaţi pentru fraudă

F.A.
Miscellanea / 10 decembrie 2010

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, potrivit unui comunicat remis redacţiei: Pecsi Ferenc, preşedinte al Asociaţiei Forumul Întreprinzătorilor Satu Mare, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire şi prezentare de documente şi declaraţii false care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene, în formă continuată, Nagy Mate Andras, administrator al S.C. Ego Trade SRL Borş, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la folosirea şi prezentarea de documente şi declaraţii false, Kui Rita Krisztina, administrator al S.C. Artistic Design SRL Satu Mare, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la folosirea şi prezentarea de documente şi declaraţii false care au avut ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene, Cosma Dorin Gavril, administrator la SC Ferum SRL Satu Mare, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la folosirea şi prezentarea de documente şi declaraţii false care au avut ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene, Zukk Istvan, cetăţean maghiar, administrator la S.C. Multiserv 2000 Bt Ungaria, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la folosirea şi prezentarea de documente şi declaraţii false care au avut ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Urmare comunicatului DNA, aparut in Informatia Zilei, Pecsi Ferenc doreste sa aduca la cunostinta publicului urmatoarele:

    Rechizitoriul intocmit de DNA demonstreaza ca procurorii de la DNA nu cunosc nici procedura de selectare a proiectelor PHARE,acceptate spre finantare si nici regulile ,care guverneaza implementarea proiectelor PHARE.In aceste conditii suntem nevoiti sa furnizam informatii succinte ( informatiile detailate vor fi prezentate in instanta) despre acestea dupa cum urmeaza: 

    - Procesul de selectie a proiectelor s-a desfasurat in trei faze ( verificarea eligibilitatii,evaluarea continutului,atribuirea sprijinului financiar) 

    - Sistemul de control financiar al proiectelor a fost realizat astfel: 

    a. Controlul national de prim nivel a fost realizat de: 

    - Biroul Regional de Cooperare Transfrontaliera -BRECO- Oradea pentru proiectul RO-HU 

    - Biroul Regional de Cooperare Transfrontaliera -BRCT -Suceava pentru proiectul RO-UA 

    Pentru fiecare proiect au fost efectuate verificari si inspectii la fata locului,cel putin odata la 3-4 luni.Ca rezultat al acestor verificari organismele de control au dispus validarea cheltuielilor. 

    b. Controlul de nivel doi a fost realizat de catre SC PRIVAT KONT SRL in calitate de AUTORITATE de AUDIT,acest lucru fiind prevazut in fiecare contract de grant in parte. 

    In cazul celor doua proiecte PHARE in discutie nu au fost constatate nereguli nici de controlul de prim nivel si nici de catre controlul de nivel doi. 

    Totodata trebuie mentionat ca si GARDA FINANCIARA a verificat derularea celor doua proiecte PHARE si nu a constatat nici o neregula. 

    Intrucat intreaga argumentatie a DNA se bazeaza pe informatiile eronate,tendentioase,provenite de la Veres Kupan Eniko,fosta angajata a Asociatiei 

    Forumul Intreprinzatorilor se impune sa aratam si urmatoarele: 

    a. Veres Kupan Eniko a indeplinit functia de asistent manager la ambele proiecte PHARE 

    b. Parchetul de pe langa Judecatoria Satu Mare la data de 01,10.2010 a dispus inceperea urmaririi penale fata de Veres Kupan Eniko pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare 

    In ceea ce priveste contractele de prestari de serv icii,incheiate de catre SC KONF TOUR SRL,acestea nu au nici o legatura directa cu implementarea celor doua proiecte PHARE,ci ele au raspuns la solicitarile concrete ale firmelor partenere.Acest lucru este demonstrat cel mai elocvent pri exemplul SC EGO TRADE SRL,care a obtinut de la SC KONF TOUR SRL trei studii. 

    Relatiile dintre SC KONF TOUR SRL si firmele in discutie au fost reglementate pri contracte de prestari servicii.valoarea acestor servicii au fost facturate,iar sumele respective au fost virate prin banca.GARDA FINANCIARA a verificat legalitatea operatiunilor financiare derulate de catre SC KONF TOUR SRL si nu a constatat nici o neregula. 

    In incheiere mentionam ca rapoartele de audit financiar au concluzionat urmatoarele: ” exista certitudinea realitatii cheltuielilor raportate,munca fiind efectuata,bunurile primite si serviciile prestate in consens cu obiectivele proiectului si de o maniera rezonabila fata de calitatea si preturile stabilite prin contractul de finantari”. 

    In concluzie rechizitoriul intocmit de DNA este lipsit de orice temei,interpreteaza gresit textul de lege si se bazeaza pe un sir de confuzii.

    In aceste conditii imi exprim protestul fata de continutul comunicatului DNA. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb